Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latvijā pērn turpināja sarukt vietējo zāļu īpatsvars tirgū

Latvijā 2007.gadā turpināja nedaudz samazināties vietējo zāļu īpatsvars tirgū - pērn Latvijā ražotās zāles veidoja 5,2% no kopējā zāļu tirgus, liecina Zāļu valsts aģentūras dati.

Aģentūras dati atklāj, ka gadu iepriekš - 2006.gadā - Latvijā ražoto zāļu īpatsvars tirgū bija 5,84%, bet 2005.gadā - 6,12%.

Latvijas zāļu ražotāji kopumā pērn saražojuši zāles 77,44 miljonu latu apjomā, kas ir pieaugums par 17,5% salīdzinājumā ar 2006.gadu, tostarp zāles eksportētas 65,37 miljonu latu apjomā - par 20% vairāk, bet Latvijas zāļu lieltirgotavām realizēta produkcija 12,07 miljonu latu apjomā - par 5,7% vairāk.

Latvijā 2007.gadā kopējais zāļu apgrozījums (vispārējā tipa aptiekas, slimnīcas un citas ārstniecības iestādes) bija 179,58 miljoni latu - par 21% vairāk nekā pirms gada.

Latvijas zāļu lieltirgotavu apgrozījums pērn sasniedza 331,656 miljonus latu, kas ir par 19,8% vairāk nekā 2006.gadā, liecina Zāļu valsts aģentūras dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses