Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"Latvijas balzama" peļņa pērn - Ls 5,5 miljoni

Alkoholisko dzērienu ražotājs a/s Latvijas balzams (LB) pērn strādāja ar neauditēto peļņu 5,5 miljonu latu apmērā, liecina kompānijas sniegtā informācija. Kā norāda LB, pirmajā 2008.gada ceturksnī uzņēmums strādāja ar zaudējumiem, tāpēc liela uzmanība tika pievērsta ikdienas darbības efektivizācijai un cenu politikas koriģēšanai.

LB neauditētais apgrozījums Latvijā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir krities par 12% un bija 60,7 miljoni. Savukārt kopējais uzņēmuma neauditētais apgrozījums pērn krities par 1,4% un bija 103,6 miljoni latu.

Uzņēmuma eksporta apjomi 2008.gadā sasnieguši vēsturisku rekordu - 42,85 miljonus latu, kas ir par 19% vairāk nekā pirms gada, paziņojumā informē LB. Produkcijas realizācija uz ES dalībvalstīm pieaugusi par 15%. Kopumā uzņēmuma produkcija pašlaik tiek eksportēta uz gandrīz 30 pasaules valstīm.  

LB valdes priekšsēdētājs Kārlis Andersons uzsver, ka eksportētās produkcijas apjoms pārsniedzis 40 miljonus latu pirmo reizi uzņēmuma darbības vēsturē. Ņemot vērā pievienotās vērtības nodokļa un akcīzes nodokļu lēcienu Latvijā, viņš prognozē, ka šogad turpināsies uzņēmuma produkcijas realizācijas apjomu lejupslīde vietējā tirgū, un tāpēc, viņaprāt, eksporta tirgu tālāka apgūšana un attīstīšana kļūs vēl nozīmīgāka.

LB pērn valsts budžetā ieskaitījis 45,5 miljonus latu, no kuriem 35 miljonus latu bija akcīzes nodoklī.

Atsaucoties uz Akcīzes preču pārvaldes datiem, LB informē, ka pērn trīs populārākie uzņēmuma ražotie dzērieni bija dzirkstošais vīns Rīgas šampanietis, 3 Graudu degvīns un sidrs Lucky Dog.

LB ražo vairāk nekā 130 dažādu nosaukumu dzērienu, no kuriem gandrīz 53% veido dzērieni ar zemu alkohola saturu. LB vadošais akcionārs ir S.P.I. Distilleries. B.V., kam pieder 89,52% akciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses