Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

"Latvijas finieris" pērn nopelnījis 2,2 miljonus latu

Neraugoties uz sarežģīto situāciju ārvalstu noieta tirgos, a/s Latvijas finieris (LF) pērn strādājis ar 110 miljonu latu lielu apgrozījumu un 2,2 miljonu latu lielu peļņu, atsaucoties uz neauditētajiem rezultātiem, ceturtdien vēsta Dienas Bizness.Lai arī ienākumi pērn salīdzinājumā ar 2007.gadu ir sarukuši par 12%, bet tīrā peļņa - vairāk nekā uz pusi, LF valdes priekšsēdētājs Uldis Biķis šos rezultātus vērtē kā labus.

"Uzņēmuma tīrā peļņa 2,2 miljoni latu ir būtiski mazāka par 2007.gadā iespētajiem 5,4 miljoniem latu, tomēr jārēķinās, ka bez iepriekš minētajiem noieta tirgus faktoriem to ietekmē arī amortizācijas atskaitījumi, kas pērn ir bijuši ļoti lieli," norādījis U.Biķis.Pērn, tāpat kā kokrūpnieki, arī LF risinājusi izmaksu samazināšanas jautājumus - sākotnēji apaļkoksnes sagādē, pēc tam - resursu efektīvā izmantošanā, darba režīmā un atalgojumā.Pagājušajā gadā uzņēmums turpinājis 19,4 miljonu latu investīciju programmas īstenošanu Latvijā, kas vērsta uz energoefektivitātes, darba ražīguma, kā arī ražošanas jaudu paaugstināšanu un koksnes resursu taupīšanu. "Šobrīd atdevi jūtam tieši no investīcijām izmaksu samazināšanai, bet investīcijas jaudu palielināšanā netiek izmantotas," norādījis U.Biķis. Viņš nav noliedzis, ka modernizējoties uzņēmumi un arī LF bija rēķinājies ar lielākiem ražošanas apjomiem.

Par visbūtiskāko investīciju projektu U.Biķis minējis 21,2 miljonus eiro vērtās ražotnes Likmere izveidi Lietuvā, kas gadā ļauj saražot 85 000 kubikmetru bērza lobskaidu.

Šogad, pēc U.Biķa teiktā, jaunus investīciju projektus nav paredzēts uzsākt, notiks to dziļāka izpēte, savukārt iepriekš uzsāktie projekti tiks pabeigti. Plānotās investīcijas ir aptuveni 3-4 miljoni latu, kas paredzēti rūpnīcas Lignums pērn  iesāktajam projektam par siltuma otrreizējo izmantošanu.

LF mērķis 2009.gadā ir paplašināt noieta tirgus Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā, Tālajos Austrumos. Pērn uzņēmums realizējis savus izstrādājumus 46 valstīs. Kā stāstījis U.Biķis, pašreizējais ražošanas pašizmaksas līmenis ļauj atjaunot agrāk pārtraukto dažādu celtniecības un transporta materiālu ražošanu un eksportu, kā arī uzsāk jaunu produktu piedāvāšanu tirgum.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses