Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"Liepājas metalurga" peļņa pirmajā pusgadā samazinājusies par 40%

A/s "Liepājas metalurgs" šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 4,7 miljonu latu peļņu, kas ir par 41,6% mazāk nekā pērn attiecīgajā laikā, kad nopelnīti 8,065 miljoni latu, liecina Rīgas Fondu biržai iesniegtais konsolidētais pārskats.

Kompānijas konsolidētais neauditētais neto apgrozījums gada pirmajā pusē bija 133,1 miljoni latu, kas ir par 2,9% vairāk nekā pērn attiecīgajā laikā.

"Liepājas metalurgs" peļņas samazinājumu skaidro ar ražošanas izejmateriālu cenu pieaugumu, kas pārsniedzis realizācijas cenu kāpumu.

Kā norādīts pārskatā, kompānijas tehniskā attīstība turpinājusies attiecībā uz tērauda kausēšanas ražotnes un ar to saistīto nodrošinošo procesu modernizācijas projektu saskaņošanu un finansējuma piesaisti, jaunas tehnoloģiskās līnijas apgūšanu trotuāru plākšņu ražošanai, jaunu kravu veidu apgūšanu.

Konsolidācijā iesaistīti tādi uzņēmumi kā a/s "Liepājas osta LM", SIA "Sporta klubs Liepājas metalurgs", SIA "Ledus halle Liepājas metalurgs" un SIA "Rūķis LM, kuros "Liepājas metalurgam" ir 95-100% akciju.

Nekonsolidētais "Liepājas metalurga" finanšu pārskats liecina, ka uzņēmums šā gada pirmajā pusē nopelnīja 4,6 miljonus latu, kas ir par trīs miljoniem latu jeb 40,2% mazāk nekā pērn attiecīgajā laikā, bet neto apgrozījums bija 126,4 miljoni latu, kas ir par 3,5% vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā.

Peļņas samazinājums ir saistīts ar to, ka realizācijas cenas pieauga par 11,4%, bet izejmateriālu cenas - par 31,2%.

Kā norādīts pārskatā, uzņēmuma attīstībā pirmajā pusgadā ieguldīti 0,7 miljoni latu.

Lielālais "Liepājas metalurga" akcionārs ar 49% ir Sergejs Zaharjins, 20,80% pieder Iļjam Segalam, bet 17,70% - Kirovam Lipmanam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses