Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Metālapstrādātājs "Dambis" cer apturēt apgrozījuma kritumu

Metālapstrādātājs un elektronisko iekārtu ražotājs Dambis pērnā gada apgrozījuma samazināšanos šogad iecerējis kompensēt ar pievēršanos citu produkcijas veidu ražošanai, pēc kuras būtu pieprasījums. Uzņēmuma valdes loceklis Juris Strīpnieks gan piebilst, ka ir grūti un laikietilpīgi atrast jaunus, labus klientus.

Iepriekšējos gados samērā lielu daļu no apgrozījuma nesa telekomunikāciju iekārtu ražošana, taču pērn šī situācija mainījās, jo ārvalstu telekomunikāciju sektorā tā kļuva saspringta. Samazinājās klientu pieprasījums pēc uzņēmuma saražotās produkcijas, un tas atsaucās arī uz uzņēmuma apgrozījumu, kas pērn, salīdzinot ar 2006.gadu, samazinājās par 10,5%. J.Strīpnieks gan notikumus metālapstrādē raksturoja īsi - "viss iet augšā un lejā". Nozarē, kurā darbojas Dambis, inflācija liek celt produkcijas cenas, tapēc sarūk konkurētspēja salīdzinājumā ar ārvalstu uzņēmumiem. Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš atzīst, ka visiem uzņēmumiem, tostarp - arī Dambim, kas atrodas pilsētas centrālajā daļā, ir lielāks nekustamā īpašuma nodoklis, kas arī palielina izmaksas. Pērn Dambis aptuveni 80-90% no saražotās produkcijas apjoma realizēja galvenokārt Eiropas Savienībā, bet Latvijas tirgū tika pildīti tikai gadījuma pasūtījumi. Šogad uzņēmums, lai palielinātu apgrozījuma rādītājus par 15-20%, iecerējis ražot produkciju, pēc kā būtu lielāka klientu interese. Somijas tirgū, kur iepriekš tika realizētas galvenokārt telekomunikāciju iekārtas, uzņēmums cer paplašināt un pārdot metālapstrādes pakalpojumus. Uz Zviedriju tiks eksportēta medicīnas tehnika, ko uzņēmums ir sācis ražot nesen, savukārt Dānijā uzņēmums turpinās pārdot konteinerus un arī sniegt metālapstrādes pakalpojumus, sacīja J.Strīpnieks. V.Rantiņš gan piebilda, ka uzņēmumam ar tādu pieredzi elektroiekārtu, telekomunikāciju tehnikas ražošanā un metālapstrādes pakalpojumu sniegšanā, kāda nav daudziem Latvijā, nākotnē noteikti ir plašas izaugsmes iespējas. Uzņēmums pērn strādāja ar 4,58 miljonu latu apgrozījumu, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu samazinājās par 10,5%. Kompānija Dambis galvenokārt nodarbojas ar metālapstrādi un elektronisko, elektrotehnisko un sakaru iekārtu ražošanu, būtisku saražotās produkcijas daļu veido arī metāla konstrukcijas - konteineri, konveijeri un locītu, metinātu cauruļu konstrukcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses