Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Nordea finansē Bio-Ventas rūpnīcas būvniecību

Nordea ir piešķīrusi finansējumu 43 miljonu eiro apmērā Bio-Venta lieljaudas biodīzeļdegvielas rūpnīcas būvniecībai Ventspils ostas teritorijā. Tās ražošanas jauda sasniegs 100 000 tonnas gadā. Bio-Venta būs viena no lielākajām biodegvielas rūpnīcām Baltijas valstīs. Rūpnīca plāno uzsākt ražošanu jau 2008.gada sākumā.

Bio-Venta biodīzeļdegvielas rūpnīcas būvniecība tika uzsākta 2006.gada vasarā. Pašreiz norit iekārtu montāžas darbi, bet biodīzeļdegvielas ražošanu iecerēts uzsākt 2008. gada sākumā. Rūpnīcas komplekss sastāv no rapša un rapša raušu uzglabāšanas un pārkraušanas elevatora, rapša eļļas presēšanas ceha, biodīzeļdegvielas ražošanas ceha un biodīzeļdegvielas un augu eļļas pārkraušanas termināla. Sākotnējā ražošanas jauda būs 100 000 tonnu biodīzeļdegvielas gadā un tiks pārstrādātas aptuveni 100 000 tonnu rapšu sēklas gadā.

Bio-Venta būs lielākais biodegvielas ražošanas un pārkraušanas komplekss Baltijas valstīs. Rūpnīca aizņems 4 ha platības Ventspils brīvostas teritorijā. Stratēģiskā atrašanās vieta nodrošinās produkcijas transportēšanas iespējas gan pa sauszemes, gan arī pa ūdens ceļiem. Vismaz 80% no saražotās biodīzeļdegvielas produkcijas tiks eksportētas uz Eiropas Savienības valstīm. Atlikušie 20%tiks izmantoti iekšējam tirgum, piegādājot produkciju Latvijas degvielas mazumtirgotājiem un vairumtirgotājiem.

Bio-Venta direktors Ģirts Fišers: ”Noslēdzot šo līgumu, Bio-Venta ir ieguvusi ne vien finansējumu projekta realizācijai, bet arī vērtīgu Nordea grupas uzkrātās zināšanu bagāžu. Mūsu sadarbība ar Nordea bijusi veiksmīga un to raksturojusi lēmumu pieņemšanas operativitāte un elastīga darījuma strukturēšana”.

Gustavs Eglītis, Nordea bankas Korporatīvo darījumu departamenta direktors: “Biodegvielas nozares attīstība ir viena no valsts atbalstītajām ražošanas nozarēm. Jaunas rūpnīcas uzcelšana dos pozitīvu iespaidu uz Latvijas ārējās tirdzniecības bilances rādītājiem. Paredzamie eksporta apjomi ir apmēram 70 miljoni eiro gadā. Nordea grupai ir ilggadīga pieredze enerģētikas sektora projektu finansēšanai visā pasaulē. Šis darījums īpaši priecē ar ekoloģisko izpildījumu, un, ņemot vērā pasaules tendences ekoloģiskās degvielas izmantošanā, arī Bio-Ventas rūpnīcai mēs paredzam lielu ekonomiskās izaugsmes potenciālu”.

Papildu informācija:

Ģirts Fišers, SIA Bio-Venta direktors

Tālr.: 63660568, [email protected]

Dagnija Stuķēna, Nordea Latvija sabiedrisko attiecību vadītāja-preses sekretāre

Tālr.: 67 096 265, mob.: 29 470 708, [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Igaunija apsteigs Latviju?

Latvija, līdzīgi kā daudzas Eiropas valstis, saskaras ar būtiskām demogrāfiskajām problēmām, kuru sekas būs jūtamas nākamajās desmitgadēs. Dzimstības līmenis nav pietiekams, lai kompensētu iedzī...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses