Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Noslēgusies pieteikšanās uz "GS1 Latvija" organizēto konkursu "Made in Latvia"

Jau 10. gadu Latvijas uzņēmumi piedalās Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras biroja „GS1 Latvija” organizētajā konkursā „Made in Latvia”. Šogad uz 2007. gada eksportspējīgākā galaprodukta titulu pretendē 163 produkti. Uzvarētāju paziņošana notiks 2008. gada 18. martā. Šogad konkursā piedalās 52 uzņēmumi ar 163 produktiem, kas 2007.

gadā eksportēti uz 44 valstīm. Savukārt uz jaunās nominācijas „Jauns un eksportspējīgs” (produkts, kura ražošana un eksports uzsākts 2007. gadā) godu pretendē 23 uzņēmumi ar 28 produktiem, kas izvesti uz 20 dažādām valstīm. Šajā gadā uzņēmumi, kuri piedalās konkursā „Made in Latvia”, visvairāk eksportējuši uz Lietuvu, Igauniju, Krieviju, Ukrainu un Kazahstānu. Interesanti, ka ar produktiem no Latvijas iepazinušies iedzīvotāji arī no tālākām valstīm - Gambijas, Laosas, Kamerūnas un Senegālas. Konkurss „Made in Latvia” notiek jau kopš 1998. gada. Tā mērķis ir veicināt Latvijas preču eksportu, starptautiskās GS1 sistēmas attīstību Latvijā, kā arī pozitīvu Latvijas tēlu Latvijā un ārvalstīs. Konkursā varēja pieteikt 2007. gadā ārvalstu mazumtirdzniecības tīklos tirgotos Latvijas produktus, kuru iepakojums vai etiķete marķēta ar GS1 sistēmas svītrkodiem (EAN – 13 vai EAN – 8), kā arī uz iepakojuma vai etiķetes skaidri un nepārprotami norādīts Latvijas vārds. Dalībnieku vērtēšanas kritērijs ir produkta 2007. gada eksporta apjoms latos. Pretendenti tiek dalīti pārtikas un nepārtikas produktu grupās, mazajos un vidējos uzņēmumos (strādājošo skaits līdz 50) un lielajos uzņēmumos (strādājošo skaits virs 50). Nosakot uzvarētājus, netiek ņemts vērā kompānijas kopējais eksporta apjoms, bet gan vienas konkrētas preces eksporta rādītāji. Dalībnieku vērtēšana notiek datorizēti, nevērtējot iepakojuma dizainu, garšas īpašības vai citus kritērijus. Pagājušajā gadā konkursā piedalījās 41 uzņēmums ar 148 produktiem. No tiem visvairāk tika eksportēti uz Lietuvu, Igauniju, Krieviju, Vāciju, Ukrainu, Kazahstānu. Galvenās balvas saņēma SIA CIDO GRUPA ražotā apelsīnu sula 1 L, RSEZ A/S REBIR elektriskais ripzāģis  RZ2-70-2 un elektriskais ķēdes zāģis, JAUNPILS PIENOTAVAS sieri „Jaunpils zelta” un „Bauskas” ar pazeminātu tauku saturu un SIA SAKRET cementa java „Sakret”40 kg. “GS1 Latvija" ir Latvijas nacionālā automātiskās identifikācijas organizācija – Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras birojs.

„GS1 Latvija” ir vienīgais oficiālais starptautiskās organizācijas "GS1" pārstāvis Latvijā, kā arī viena no 104 pasaules nacionālajām organizācijām. „GS1 Latvija” apvieno vairāk kā 1300 Latvijas uzņēmumu, kas savā darbībā izmanto GS1 sistēmas svītrkodus - šobrīd „GS1 Latvija" produktu katalogā piereģistrēti vairāk kā 407 900 produktu svītrkodu.

Papildinformācija:
Liene Šauriņa
„GS1 Latvija” ģenerālsekretāre
tālrunis: 7830823
e-pasts: [email protected]
www.gs1.lv


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Igaunija apsteigs Latviju?

Latvija, līdzīgi kā daudzas Eiropas valstis, saskaras ar būtiskām demogrāfiskajām problēmām, kuru sekas būs jūtamas nākamajās desmitgadēs. Dzimstības līmenis nav pietiekams, lai kompensētu iedzī...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses