Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

"Olainfarm" apņēmies aizstāvēt tiesības izmantot preču zīmi MIDOLAT/МИДОЛАТ

A/s Olainfarm apņēmusies aizstāvēt savu preču zīmi MIDOLAT/МИДОЛАТ, par kuras izmantošanu tiesā vērsies cits zāļu ražotājs Grindeks.

Kā savā paziņojumā uzsver Olainfarm, šīs preču zīmes jau gandrīz gadu ir kompānijas reģistrētā preču zīme Latvijā. Uzņēmums piebilst, ka preču zīmju reģistrāciju Latvijā īsteno Patentu Valde – kompetenta valsts iestāde, kas reģistrāciju veic ne tikai uz pieteikuma, bet arī uz ekspertīzes pamata. Olainfarm ražotais meldonijs ārvalstīs ir pazīstams arī ar nosaukumu Vazonat. Latvijā līdz šim neesot pārdots neviens MIDOLAT iepakojums

Olainfarm vērtējumā Grindeks "skaļā un negatīviem apgalvojumiem bagātīgā vēršanās pret Olainfarm izvēlētu preču zīmi MIDOLAT/МИДОЛАТ ir izmisuma virzīta darbība". "Pati Grindeks vēl mazāk bija rūpējusies par godprātību, godīgas konkurences principu ievērošanu un reputācijas respektēšanu, izvēloties savam produktam nosaukumu, kas no Olainfarm vairāk kā 15 gadus reģistrētās preču zīmes Remantadīns atšķīrās tikai ar vienu burtu un tā ražošanā izmantot Ķīnā ražotu aktīvo vielu," paziņojumā min Olainfarm, kas piebilst, ka, neskatoties uz visiem ieguldījumiem šīs preču zīmes tēlā, Olainfarm nekādas pretenzijas pret Grindeks nav cēlusi.

"Mēs cienām Grindeks un tās intelektuālā īpašuma tiesības, tomēr brīvās konkurences apstākļos viņu diktētiem noteikumiem nepakļausimies un cīnīsimies par tiesībām izmantot izvēlēto preču zīmi MIDOLAT/МИДОЛАТ," norādīts paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses