Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta – Ražotāju cenas gada laikā pieaugušas par 11,4%

Ražotāju cenas Latvijas rūpniecībā šā gada februārī, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo mēnesi, pieaugušas par 11,4%, savukārt, salīdzinot ar janvāri, tās palielinājās par 1,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Gada laikā vislielāko iespaidu uz ražotāju cenu kopējo līmeni, palielinot to par 4,7 procentpunktiem, atstāja cenu celšanās pārtikas produktu un dzērienu ražošanā, secina statistiķi.

Savukārt tarifu pieaugums elektroenerģijā, gāzes, tvaika un karstā ūdens apgādē kopējo cenu līmeni pacēla par 1,7 procentpunktiem. Produkcijas sadārdzināšanās mēbeļu un neklasificētā ražošanā ražotāju cenu kopējo līmeni paaugstināja par 0,7 procentpunktiem, nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā – par 0,6 procentpunktiem, gatavo metālizstrādājumu ražošanā, izņemot mašīnas un iekārtas, – par 0,5 procentpunktiem. Salīdzinot ar pagājušā gada februāri, šogad ražotāju cenas vietējā tirgū realizētajai produkcijai kāpušas par 15,5%, savukārt eksportētajai produkcijai – par 5,7%. Salīdzinot ar janvāri, pieaugums bijis attiecīgi 1,8% un 1,5%. Februārī, salīdzinot ar janvāri, ražotāju cenu kopējo līmeni visvairāk jeb par 0,6 procentpunktiem paaugstināja tarifu pieaugums elektroenerģijā, gāzes, tvaika un karstā ūdens apgādē. Cenu kāpums metālu ražošanā kopējo cenu līmeni palielināja par 0,5 procentpunktiem, pārtikas produktu un dzērienu ražošanā – par 0,4 procentpunktiem. Savukārt lielākais pazeminošais efekts – par 0,3 procentpunktiem – bija cenu kritumam koksnes un koka izstrādājumu, izņemot mēbeļu, ražošanā. (Pievienota 4.rindkopa.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses