Laika ziņas
Šodien
Migla

Pārtikas uzņēmēju federācija: Dāņu profesors jāizraida no valsts

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Mjā ...
M
... Viešot skaidrību par taukskābēm, Pēteris Apinis norāda - taukus dehidrogenizē, lai padarītu taukus vai eļļas cietākas. Tauku daļējas dehidrogenizācijas procesā rodas kaitīgās transformu taukskābes. Šis process ir aizliegts, piemēram, Dānijā. Tad kāda iksa pēc mums vajadzētu veikt šo "dehidrogenizēšanas" procesu ??? Lai padarītu produktu dārgāku un pie tam vēl kaitīgu ??? Kāpēc dāņi prot iztikt bez šī procesa, bet latvieši - NĒ ??? LABĀK GODĪGI IZSTĀSTIET TAISNĪBU ...
Edīte Gornova Rasmusena
E
Pret dāņu profesoru vērstās dusmas rāda kāda tumsonība te Latvijā valda. Labi, ka ir kāds kam nav vienalga, ko cilvēki te ēd.Latvijā parsvarā lielveikalu ķēdes pārdod ļoti nekvalitātīvu nezināmas izcelsmes pārtiku, kas turklāt, ir ļoti dārga. Neviens īpaši neko nekontrolē un cilvēku veselībai te netiek pievērsta uzmanība. Dānijā pēdejos gados ir izvērsta milzīga dzīves kvalitātes kampaņa. Sākot ar augstākās kvalitātes maizi, te tikai daži piemēri Claus Meyer jau 10 gadus TV māca - kas ir augstvērtīga vietējas izcelsmes pārtika. Komentārus neprasa Rene Redzepi restorāns NOMA , kas otro gadu pēc kārtas ticis nominēts kā " pasaules labākais restorāns". Lūdzu , nevajag apvainoties uz Sten Stender, bet uzklausīt un domāt kas te mūsu Latvijā ir galīgi greizi. Visi lielie pārtikas ražotāji un veikali domā tikai un vienīgi par savu peļņu ko iegūst no muļķiem kuri patērē sliktus produktus. Būt par muļķi? - ar to diemžēl, nevar lepoties.
kNN
k
Cigaretes arī atbilst ES normatīvajiem aktiem, tā ka ko cepās par viena legāla produkta salīdzināšanu ar citu legālu produktu??????
par cigaretēm vispār nav ko cepties
p
nav taču cepamgaļa ar E vielām
  • 0
  • 0
ai
a
"Sirds un asinsvadu slimību kā nāves cēloņu izplatība Dānijā un Ziemeļvalstīs kopumā ir ievērojami augstāka nekā Latvijā," Shie ir meli. Latvija ir vienaa no pirmajaam vietaa starp ES 30 valstu viduu mirstiibaa no sirds un asinsvadu slimiibaam. Latvijaa, piemam, mirstiiba no sirds slimiibaam ir 264 uz 100000 iedz., Daanijaa 72. Bet Latvijaa ir gruuti ko uzlabot, jo Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētājs noliedz, ka Selgaa ir 12 grami transtaukskābju, un tauta nezina, ka ienjem vadoshaas vietas mirstiibaa no sirds slimiibaam, jo arii par to pat Patērētāju tiesību aizsardzības iestādes pamaniijaas tautai samelot.
gladiola
g
Vispar latviski sakam "piesatinatas taukskabes" un nekadas transtaukskabes. Otrkart, saldumi vispar lielos apmeros ir veselibai kaitigi nevis tapec, ka tos razo Laima, bet tapec ka satur daudz kaloriju un maz uzturvielu. Tie pasi danu sviesta cepumi noteikti nav labaki. Nav ko te celt breku. Neediet cepumus un jusu veselibu neapdraudes nekas!
neesi nu naiva vai muļķe -
n
rūpnieciski ražoti produkti neviens nekaitīgs nemaz nav un, cik kaitīgi ir saldumi, tik pat kaitīgi ir sāļumi,maize un viss pārējais
  • 0
  • 0
Lasiitaajs
L
Nekaa nebija piesatinatas taukskabes var buut pilniigi dabiigas, dziivnieku tauki, sviests, kokosriekstu eljlja, palmu eljlja utml. Transtaukskābes ir maaksliigi sintezeetas un dabaa nav sastopamas. Un runaajot par cepumiem - ja tos cepumus ceptu ar sviestu tad daanju profesors neko sliktu neteiktu (bet aptaukoties un sirdstrieku gan var noraut ja labi daudz sarijas).
  • 1
  • 0
Jukums
J
Spriežot pēc histēriskās reakcijas, tas dāņu profesors tiešām ir trāpījis ļoti sāpīgā vietā. Tik ļoti jau nu negribas atzīt, ka faktiski aiz spožajiem paīrīšiem slēpjas pēdējie mēsli, kuri veselībai var nodarīt ļoti lielu ļaunumu. Bet kas par to - ka tik nauda nāk...
hmm...
h
Tas, ka produkts atbilst ES prasībām nenozīmē, ka tas nav kaitīgs veselībai. Pārtikas ražošanas industrija ir liela un domāju, ka ES regulu ietekmēšana tiem ir pa spēkam. Labi, ka šis jautājums ir pacelts publiski. Tas kas pēdējā laikā notiek pārstrādātās pārtikas industrijā ir briesmīgi. Teju vai jebkuram vienkāršam konditorejas izstrādājumam, ko mājās var pagatavot no 4-5 sastāvdaļām, rūpnieciski vajag 10 un vairāk. Dāņi uzskata, ka pēc transtaukskābju ierobežošanas likuma pieņemšanas mirstība no sirds slimībām ir ievērojami samazinājusies. http://en.wikipedia.org/wiki/Trans_fat#Denmark
Ilga Ozola
I
Strādāju konditorijā 70-jos gados un tad absolūti nekādas indes un ķīmiju nelietoja (vienīgi krāsu tortu krēmiem), kad, lasu, kas pielikts vienai kūciņai šodien klāt - no šausmām mati stāvus ceļas, jo tur vairs nekā dabiska nav.Šodien ir svarīgi, lai PVD par TERMIŅU nepiesienas - sastāvs nevienu neinteresē, ja arī tur ir ciankālijs klāt.
  • 3
  • 0
status
s
protams, ka vajag izraidīt visus, kas par mums saka ko sliktu. uz Sibīriju.
haha
h
bbiju tikko vācijā -tur praktiski nevienam produktam nav detalizēts sastāvdaļu apraksts, kā tas ir uzspiests LV ražotājiem????!!!!! ES ir dubultstandarti, direktīvas savām valstīm un naivajiem LV (austrumu) ??? jeb LV ierēdņi ārzemju interesēs mūsu ražotājus žnaudz???
hahai
h
Kurā Vācijā jūs bijāt un, kurš bija tas produkts, kam nebija tas apraksts, jeb to tikai NOSAPŅOJĀT?
  • 0
  • 0
duraki
d
Pārtikas uzņēmēju federācijai vajadzētu zināt, ka profesors nav abildīgs par to, kā viņa vēstījumu izplata sensāciju kārā prese. Atcerēsimies, kā intereses aizsāv Pārtikas uzņēmēju federācija. Gaidām ziņas no Patērētāju tiesību aizsardzības centra.
interesanti
i
interesanti, kā rīkotos ārzemju, zviedru, vācu, dāņu valsts, ja kāds latviešu "profesors" to pateiktu par viņa produktiem -ticiet! tur ir ko pateikt! ja kāds grib pateikt, ka mcdonald, cocacola ir veselīgāka par lv ražojumiem - uz priekšu - tikai davai mēnesi ēdiet mcdonaldos un dzeriet cocacolu tad parunāsim. p.s.lv ir daudz citu zemas kvalitātes ārzemju produkti - tikai kaut kā "dāņu profesors par to klusē"!!?:)
to interesanti
t
Nu, tajās valstīs tas būtu SOS un kājās būtu visi - gan tirgotāji, gan kontrolieri, gan patērētāji, jo tur tādus draņķus kādus Latvijā lieto,pat nosapņot nevar.
  • 0
  • 0
Vācijā ir pārāk drakoniskas
V
PRASĪBAS un KONTROLE, lai tāda pašdarbībā kā Latvijā būtu IESPĒJAMA. Un,konkurenti, nebūt nesnauž. "Laimai"Latvijā nekāda konkurence nav.
  • 0
  • 0
Lasiitaajs
L
Nekaa neriikotos jo zinaatniekiem ir tiesiibas paust savus noveerojumus un atklaajumus publiski. Tomeer svariigaakais ir tas, ka pilniigi pretdabiskas, veseliibai biistamas, maaksliigi veidotas transtaukskābes 2011. gadaa ir sastopamas ljoti daudzos Latvijaa razhotos izstraadaajumos. Ja nebuutu paartikas ruupnieciibas lobijs tad transtaukskābju lietoshana buutu aizliegta jo to biistamiiba veseliibai ir neapgaazhams fakts. Ja veseliiba ir pie vienas vietas tad varu piemineet, ka paarsvaraa transtaukskābes sintezee no palmu eljljas un sho eljlju ieguust plantaacijaas kas izveidotas izceertot lietus mezhus arii taa zaagjeejot zaru uz kura mees visi kopaa seezham.
  • 0
  • 0
Tekla Boass
T
Sirds un asinsvadu slimības, iespējams, Dānijā ir vairāk ir kā Latvijā, bet kā ir ar māgu, kuru pastāvīgi ar visādām indēm un visu iespējamo ķīmisko vielu spektru piepilda? Un, kāda ir latviešu pārtikas ražotāju ZINĀTNE, ja nekādas pārbaudes un analīzes netiek veiktas? Domāju, ja pārbaudītu visas produktu grupas, sekas būtu šaušalīgas un daudzi to rezultātā vienkārši nojūgtos. Atliek lūgt dāņu profesoram, lai rezultatīvi strādā tepat vien Latvijā - citādi mēs ne tikai nopīpāsimies, nodzērsimies, bet arī norīsimies.
maks
m
tad jau alkohols arī ir vērtīgs pārtikas produkts un katrs sevis cienīgs veikals tam atvēl trešdaļu no visiem plauktiem. Tas nav kaitīgs, bet tas kurš tam iebildīs- to izraidīsim!
Kārlis
K
Šmits var lēkāt, cik grib. Bet tas nemaina faktu, ka LAIMAS šokolādes jau sen garšo kā lētākie poļu/baltkrievu ražojumi. Diemžēl. Esmu pilnībā pārgājis uz PERGALE produkciju, sevišķi iesaku viņu šokolādes konfetes ar marcipānu. p.s. Ja LAIMA domā, ka latvieši pirks viņu izstrādājumus pat, ja tie būs mēsli, tad viņa maldās.
Anna
A
Esmu šokā par Šmita radikalitāti. Es drīzāk ieklausītos profesora teiktajā un veiktu neatkarīgu ekspertīzi, nevis ar padomju laika metodēm reaģētu. Un es nedomāju, ka par paaugtsinātu kvalitāti liecina tādi marķējumi kā "augu tauku maisījums" (kas tas tāds vispār? atbilst apmēram teicienam "augu un dārzeņu maisījums"), "hidrogenizēti augu tauki" (bez trans taukskābju % norādes, kas ir ļoti slikta prakse). Es šeit nerunāju par to, ka Latvijā nav iespējams nopirkt gandrīz nevienu Holandes un Krievijas sieru, kuram nebūtu pievienots kāds E vai krāsviela, ka visi gaļas izstrādājumi ir pārsālīti un pilni ar konservantiem, satbilizatoriem un citām nezināmām vielām. Ja Šmitam tā neliekas problēma un viņš vēl apgalvo, ka Latvijā ražo paaugstinātas kvalitātes produktus, tad, manuprāt, ir jāvērtē viņa profesionalitāte un atbilstība amatam.
individuāla atbildība
i
Latvijā šai ziņā "slīcēju glābšana" ir tikai un vienīgi pašu slīcēju rokās. Patērētāju tiesību aizsardzības iestādes ar to nenodarbojas. Mums viss noreducēts uz "kola ir slikta" saukli, bet visparastāko sieru un maizi bez E-vielām un krāsvielām nopirkt vairs nevar.
  • 1
  • 0
Tieši tā un, galvenais -
T
KĀPĒC tad ražo šos "paaugstinātas kvalitātes produktus" - vai patriotisma jeb baiļu Dieva priekšā dēļ ??? Un kur ņem un KĀ dabū šo PAAUGSTINĀJUMU ?
  • 2
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses