Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

PR: AS "Balticovo" piedalījās starptautiskā izstādē "Food Ingrediants Europe 2009"

Ziemeļeiropas lielākais vistu olu un olu produktu ražotājs AS „Balticovo” ir vienīgā Baltijas valstu kompānija, kas piedalījās izstādē "Food Ingrediants Europe 2009", kas no 17. līdz 19. novembrim norisinājās Frankfurtē, Vācijā.Šajā gada lielākajā pārtikas izejvielu izstādē piedalījās 1100 kompānijas no 90 pasaules valstīm.

„Latvija ar AS „Balticovo” šajā izstādē tika pārstāvēta pirmo reizi un mēs piedalījāmies tajā ar Mārketinga padomes atbalstu. Mūs vadīja nepieciešamība paplašināt mūsu ražoto produktu noieta iespējas, nokļūt pie gala pircēja un pozicionēt AS „Balticovo” starptautiskā tirgū kā ražotāju, kurš var piedāvāt ar selēnu un omegu bagātinātas olas un olu produktus, ” informē AS „Balticovo” valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs.

Pētījumi ir pierādījuši, ka omega taukskābju un selēna patēriņš ikdienā nav pietiekams, bet tie ir vitāli svarīgi cilvēka veselībai. Omega 3 taukskābes saglabā šūnu membrānu elastību nervos, acīs, asinsvados, smadzenēs. Savukārt, galvenais labums no selēna ir tāds, ka būdams antioksidants, tas novērš bojājumus, ko rada vielu maiņas oksidatīvie procesi Pārtikai ir nozīmīga vieta mūsu veselības saglabāšanā. Starp dažādiem produktiem, kas apgādā organismu ar neaizvietojamām barības vielām, olai ir neapstrīdami īpaša vieta, jo tā bagāta ar labi sabalansētām neaizvietojamām aminoskābēm, taukskābēm, kā arī minerālvielām un vitamīniem. Barojot putnus ar speciālu barību, olu sastāvā tiek producēta omega vai selēns un iegūtas ar selēnu un omegu bagātinātas olas.

“Biedrībai “Mārketinga padome” nesen pievienojās Latvijas olu ražotāju asociācija. Tās iestāšanās biedrībā ir tikai loģisks iznākums, lai atbalstītu savus asociācijā esošos uzņēmumus Latvijā un ārvalstu tirgos. Šajās dienās notiek plaša starptautiskā izstāde "Food Ingrediants Europe 2009", kurā no Latvijas startē AS “Balticovo”, kas saņēmis konceptuālu atbalstu no “Mārketinga padomes” 35% apmērā no plānotajiem izdevumiem. AS “Baltivoco” plāno saņemt vairāk kā 3 tūkstošus latus par piedalīšanos iepriekš minētajā izstādē un šāda iespēja tiek dota katram Latvijā reģistrētam uzņēmumam, kas nodrošina lauksaimniecības produktu ražošanu, par to saistīto pakalpojumu sniegšanu un pārtikas produktu pārstrādi,” uzsver biedrības "Mārketinga padome" vadītāja Ingūna Gulbe.


Par AS “Balticovo”

Bāzes uzņēmums putnu fabrika „Iecava” dibināts 1972. g., SIA „Balticovo” – 1993. g.. Īpašnieks ar 95% uzņēmumu akciju – Latvijas pilsoņiem piederošais BCO. Šobrīd Ziemeļeiropas valstīs AS „Balticovo” ir olu un olu produktu ražošanas nozares līderis ar tirgus daļu Latvijā ap 40%. Uzņēmuma reorganizācija uzsākta 2004. gadā. Investīcijas kopš 2005.g. sākuma ir ap 18 miljoniem latu. Apgrozījums 2008. gadā ir 19,5 miljoni latu. Eksportē 70% no visas saražotās produkcijas. Strādājošo skaits 2009.g. – 199 darbinieki. Ražošanas apjomi pēdējo piecu gadu laikā pieauguši 2,5 reizes. Uzņēmums atrodas Latvijā, Iecavas novadā. Papildu informācija: www.balticovo.lv

Papildu informācija: Liāna Bokša, AS „Balticovo” komunikācijas konsultante,
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses