Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

PR: "Evopipes" vērtēs nākotnes uzņēmēju potenciālu

Eiropā modernākā cauruļu ražošanas kompleksa EVOPIPES valdes priekšsēdētājs Edgars Viļķins piektdien, 5. martā, piedalīsies Starptautiskā Skolēnu mācību firmu festivāla (SMF) žūrijā un vērtēs „jauno uzņēmēju“ zināšanas un prasmes biznesā. Savukārt sestdien, 6. martā,  ekonomikas un sociālo zinātņu skolotājiem un festivāla ārvalstu viesiem būs iespēja apmeklēt un iepazīties  ar EVOPIPES ražotnes darbību klātienē.


Skolēnu mācību firmu festivālā piedalīsies 150 Skolēnu mācību firmas no 7 valstīm, kopā pulcējot 500 dalībniekus, kuri Festivāla laikā sacentīsies par iespēju piedalīties SMF Nacionālajā finālā, š.g. aprīlī.

„Pašlaik, lai attīstītu, uzņēmējdarbību, īpaši ražošanu, nepieciešama trīs lietas. Pirmkārt, patiešām laba, moderna un galvenais – inovatīva – ideja. Otrkārt, biznesa vīzija par to, kam produkcija tiks piedāvāta un pārdota tirgū.  Treškārt, sapratne par to, kā to vislabāk izdarīt. EVOPIPES ražo produkciju, kas ir ar papildus jeb tā saukto „pievienoto vērtību“, pašlaik esam modernākie Eiropā, un joprojām attīstāmies un meklējam jaunus tirgus. Tādēļ idejas novitāte, izpratne par tirgu un biznesa plāns būs tie galvenie kritēriji, pēc kā vērtēsim arī skolēnu paveikto,“ spriež E. Viļķins.

Skolēnu mācību firmu festivāls norisināsies 5. martā no plkst. 13.00 līdz 17.00 t/c "Pilsētas pasāža", (Jelgava, Driksas iela 4), kur būs iespējams novērtēt un iegādāties SMF veikumu. Apmeklētājiem būs iespēja noteikt savu SMF Simpātiju, kura saņems īpašo Jelgavas pilsētas pašvaldības dāvanu.

Latvijā šogad nodibināts vairāk nekā 200 skolēnu mācību firmu visos Latvijas reģionos. Festivāla laikā SMF vērtēs kompetenta žūrija , kuras sastāvā būs LIAA, JAL, Jelgavas pilsētas pašvaldības, Ozolnieku novada domes, Latvijas  Lauksaimniecības universitātes pārstāvji un veiksmīgu uzņēmumu vadītāji no Jelgavas un Rīgas.

Par Skolēnu mācību firmām

Skolēnu mācību firmas ir mācību nolūkos dibināts uzņēmums, kas nodarbojas reālu uzņēmējdarbību – ražo preces, sniedz pakalpojumus, veic firmas finanšu analīzi un grāmatvedību, mācās iekarot tirgu, pārbauda savas spējas vadīt un darboties komandā, gūst pieredzi un peļņu. SMF programmas īstenošanu Latvijā organizē Junior Achievement-Latvija un atbalsta Valsts aģentūra Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programmas ietvaros, kuru atbalsta ERAF un Eiropas Savienība. 

Par EVOPIPES

EVOPIPES rūpnīca ražošanu uzsāka pagājušā gada beigās, krīzes sākuma posmā. Pašreiz EVOPIPES definē eksportu par ražotnes prioritāti un jau pirmajā darbības gadā eksportē produkciju uz Igauniju, Lietuvu, Krieviju, Baltkrieviju un Kaļiņingradas apgabalu. Gada nogalē izdevies iekarot arī Skandināvijas tirgus, kuros šobrīd ar partneriem EVOPIPES startē nozīmīgos projektos un konkursos.

Uzņēmums ir dibināts 2005. gadā ar mērķi attīstīt cauruļu ražotnes projektu Latvijā, Jelgavā. 2008. gada beigās uzņēmums EVOPIPES sāka sērijveidā ražot visu sortimentā esošo produkciju elektroinstalācijām, elektrokabeļu aizsardzībai, telekomunikācijas kabeļu aizsardzībai, aukstā ūdens apgādes sistēmu izveidošanai, apkures sistēmu izveidošanai, gāzes apgādei, ēku kanalizācijai, sadzīves notekūdeņu kanalizācijai, lietus notekūdeņu kanalizācijai, laukumu un ēku pamatu drenāžai.

Papildu informācija:
Edgars Viļķins
SIA EVOPIPES valdes priekšsēdētājs
Tālr. +371 63094300
E-pasts: [email protected]

Ieva Šaripo
SIA EVOPIPES mārketinga direktore
Mob. Tālr. + 371 2948831
E-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses