Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

PR: Iedzīvotāji piesakās līdzdarboties labdarības akcijā

Pateicoties iedzīvotāju līdzdalībai Merrild labdarības  akcijā MĒS JŪS ATCERAMIES, kuras iecere ir sniegt vecajiem un vientuļajiem cilvēkiem sirds siltumu un uzmanību, Latvijas Sarkanā Krusta nodaļās visā Latvija ir nonākušās 6 000 kafijas paciņu, kas kopā ar Sarkanā Krusta darbiniekiem un brīvprātīgajiem uzsāk savu ceļu pie vecajiem cilvēkiem.

Latvijas Sarkanā Krusta darbinieku un brīvprātīgo aktivitātes Latvijas pilsētās un novados pārsteidz ar savu dažādību -  apciemojumi mājās, adventes un Ziemassvētku pasākumi, kafijas pārsteigumi humānās palīdzības punktos un veselības istabās, tematiskie vakari un ciemošanās pensionāru klubos un pansionātos. Liepājnieki pat organizē īpašu akciju, kurā ikviens tiek aicināts pastāstīt par savu vecāka gada gājuma vientuļo kaimiņu. Protams, pasākumu priekšplānā ir saruna kā pirmais solis cīņā pret vientulību: sarunas divatā un grupās, atmiņu vakari, vairāku paaudžu dialogi un kopīgu pasākumu plānošana nākamajam gadam.  Tikšanās ar vecajiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās turpināsies līdz pat Ziemassvētkiem.

„Šis sarunas ir draudzības sākums, kas turpināsies arī pēc akcijas beigām,” atzīst Ketija Tālberga, Latvijas Sarkanā Krusta sociālo projektu koordinatore. „Un visvairāk mūs patīkami pārsteidz tas, ka iedzīvotāji šo Merrild akciju atbalsta ne tikai iegādājoties kafiju, bet arī piesakoties Latvijas Sarkanajā Krustā ar saviem priekšlikumiem un piedāvājumu palīdzēt. Šādi Sarkanais Krusts kā organizācija ir ieguvusi jaunus atbalstītājus un draugus – kafija mūs ir satuvinājusi.”

„Mūs iepriecina Latvijas Sarkanā Krusta darbinieku un brīvprātīgo entuziasms, ar kādu viņi ir ķērušies pie viņiem uzticētā uzdevuma realizācijas, ” atzīst Merrild Kaffe pārstāvis Baltijā Dzintars Līcis. „Tikpat priecīgi mēs esam par tiem cilvēkiem, kas mūs ir uzmeklējuši, lai pieteiktos līdzdarboties. Ir patīkami, ka mums rodas arī sekotāji, kas mēģina apzināt bijušos gados vecos darbiniekus, lai sagādātu tiem patīkamus mirkļus. Tas nozīmē, ka Merrild un mūsu sadarbības partneru aizsāktā labdarības ideja  - sniegt vecajiem un vientuļajiem cilvēkiem sirds siltumu un uzmanību, ir svarīga sabiedrībai un tās atbalstīšana sagādā gandarījumu mums visiem.”

Līdz vakardienai, 11.novembrim bija savāktas 326 742 kafijas tasītes jeb 7842 kafijas paciņas vientuļajiem sirmgalvjiem.

Akcija MĒS JŪS ATCERAMIES norisinās visā Latvijā no 1. oktobra līdz 1. decembrim. Tajā var piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs gan iegādājoties Merrild kafiju, gan arī apciemojot vientuļos, vecos kaimiņus vai paziņas un sniedzot viņiem kaut nedaudz sava sirds siltuma.

1.decembrī akcija noslēgsies ar  īpaši šai akcijai radīto septiņu Latvijas mākslinieku mākslas darbu izsoli, kuras ieņēmumus ziedos Latvijas Sarkanajam Krustam – vecu un vientuļu cilvēku mājas aprūpei. Savukārt Latvijas Sarkanā Krusta aktivitātes apciemojot vecos un vientuļos ļaudis turpināsies līdz pat Ziemassvētkiem

Akcijas MĒS JŪS ATCERAMIES ietvaros Rīgā Brīvības un Tallinas ielu krustojumā uz brandmūra no 12 996 kafijas krūzītēm izveidotais 8 x 8 m  lielais veca cilvēka portrets, ieguvis jaunu veidolu – tā tapšana iemūžināta filmiņā, kuru var noskatīties arī akcijas mājas lapā sadaļā stāsti un YouTube.

Objekta tapšanas process simboliski atspoguļo Merrild  labdarības akcijas norisi –  ikviena kafijas krūzīte simbolizē katra akcijas dalībnieka devumu.

Vairāk par akciju lasiet www.merrildlabdariba.lv

Papildus informācija:
Dita Kļaviņa-Lauberte
Tālr. 67201460; mob. tālr. 26332110
e-pasts : dita.kļaviņ[email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses