Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

PR: Lauksaimnieku organizāciju plānotie pasākumi 13.04.-20.05.2009.

- 15.aprīlī plkst. 12.30, Rīgā, Republikas laukumā 2, 23.stāva sēžu zālē notiks Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvju sapulce.

- 15.aprīlī plkst. 10.00, Rīgā, Republikas laukumā 2, 315.telpā notiks rajonu lauksaimnieku apvienību (RLA) sēde.

- 22.aprīlī plkst.10.00, Viduslatvijas LAB zālē, Raiņa bulvāris 21b, Preiļos notiks seminārs - Aktualitātes biškopībā. Semināru vadīs Latvijas Biškopības biedrības instruktors - konsultants Guntars Melnis. Uzziņas: 29710327.

- 24.aprīlī plkst.11.00 Vides ministrijas lielajā zālē (409. telpa, 4. stāvs)."Lauku ceļotājs" aicina uz Latvijas Ūdenstūrisma ceļveža prezentāciju un diskusiju "Kas notiek ar Latvijas upēm?" Diskusijā iesaistīties aicinātas visas ieinteresētās puses - ūdenstūrisma pakalpojumu sniedzēji, īpaši aizsargājamo dabas teritoriju apsaimniekotāji, pašvaldību pārstāvji, lauku tūrisma uzņēmēji, ministriju pārstāvji un citi interesenti. Programmu skatieties: http://www.celotajs.lv/cont/prof/news_lv.html. Aicinām pieteikties pa telefonu 67617600 vai e-pastu: [email protected].

- 25.aprīlī Latvijas universitātes Botāniskajā dārzā notiks pavasara svētki - iespēja tirgot un iegādāties stādus. Uz svētkiem aicināti stādu audzētāji no visas Latvijas, tāpēc būs iespēja pirkt, pārdot un mainīt stādus. Dārza mīļotājiem radīsim iespēju sava dārza kolekciju papildināt ar krāšņi ziedošiem krūmiem, ziemcietēm, augļu kokiem, kā arī telpaugiem, saņemt speciālistu padomus paraugu stādīšanu, kopšanu un piemērotāko stādu iegādi. Aicināti arī lauksaimniecības produkcijas realizētāji. Tirgotājiem iebraukšana dārzā no 25. aprīlī no pulksten. 7.30. Dārzs apmeklētājiem ir atvērts no 9.00, bet aktīva tirdzniecība parasti sākas ap 10.00. Pasākums ilgst apmēram līdz 16.00. Pieteikties lūdzu pa tālruni 67450852, 29446249 vai uz e-pastu [email protected]

- 2.maijā plkst.9.00 Stādu audzētāju biedrība sadarbībā ar SIA "Jaunmoku pils" Tukuma rajonā, Jaunmoku pils parkā organizē 2009.gada Latvijas stādu parādi. Šis būs jau sestais šāda veida pasākums, kura galvenais uzdevums ir iepazīstināt interesentus ar jaunāko un labāko Latvijas stādaudzētavu sortimentu. Uz pasākumu pieteikušies vairāk kā simts dalībnieki - stādu audzētāji, dārza preču tirgotāji. Apmeklētāji varēs ne tikai aplūkot, bet arī iegādāties lielāko daļu audzētavu stendos eksponēto stādu. Tā kā organizatoru strikta prasība ir stādu parādē eksponēt tikai Latvijā izaudzētus stādus, pasākums ieguvis popularitāti kā "uzticamu" stādu iegādes vieta. Par Latvijas stādu parādes popularitāti liecina arī ar katru gadu pieaugošais dalībnieku un apmeklētāju skaits. Tiek plānota arī īpaša kultūras programma, kuru vadīs aktieri Guntis Skrastiņš un Rūdolfs Plēpis. Bērnus izklaidēs Cūkmens un Tērvetes dabas parka pasaku tēli. Darbosies radošās darbnīcas. Pasākuma laikā savu meistarību demonstrēs kokkopji - arboristi. Stādu parādes apmeklējums bez maksas, kā arī būs pieejams bezmaksas transports no Tukuma pilsētas uz Jaunmoku pili un atpakaļ.

- No 10.- 20. maijam mācību pieredzes apmaiņas brauciens aitu un kazu audzētājiem uz Francijas Dienvidaustrumu un Vidusjūras piekrastes reģioniem - dažādu audzētavu un piena pārstrādes uzņēmumu apmeklējumi, tikšanās ar Francijas lauksaimniecības kameras darbiniekiem - aitu un kazu audzēšanas konsultantiem, atgriešanās cauri Šveici un Vāciju.Lūgums pieteikties savlaicīgi, jo grupu lielums ir ierobežots. Kontakttālruņi : 26564167 - Aija Žideņa, 63050220 - LLKC.

Papildus informācija pa tālruni 67027320, 26311133 vai sūtot e-pastu uz [email protected].

Informāciju sagatavoja: Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) sabiedrisko attiecību speciāliste.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses