Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

PR: LLKA valde tiksies ar zemkopības ministru M.Rozi

Rīt, 22.janvārī, LLKA valde tiksies ar zemkopības ministru M.Rozi. Sarunas laikā plānots pārrunāt Zemkopības ministrijas izstrādāto dokumentu „Par pasākumu ieviešanu ekonomikas aktivizēšanai lauksaimniecības, meža, pārtikas un zivsaimniecības jomās”, kā arī LLKA atkārtoti aicinās 2009.gada lauksaimniecības subsīdiju sadaļai „Atbalsts lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību attīstībai” paredzēt atbalstu iepriekšējā gada līmenī. Atgādinām, ka pašreizējais projekta variants paredz samazinājumu par 45 % un sastāda 177 650 latus.

Lauksaimnieku pārstāvji aicinās Zemkopības ministriju rosināt grozījumus likumā „Par pievienotās vērtības nodokli”, lai palielinātu kompensācijas apjomu lauksaimnieciskās produkcijas ražotājiem, kas nav reģistrēti Valsts ieņēmumu dienestā kā apliekamas personas un kas nodod lauksaimniecības produkciju apliekamām personām. Likumā „Par pievienotās vērtības nodokli” 13.1 panta 1.daļā paredzēts, ka fiziskās un juridiskās personas, kuras ražo lauksaimniecības produkciju un nav reģistrētas Valsts ieņēmumu dienestā kā apliekamās personas, nododot pašu ražotu neapstrādātu lauksaimniecības produkciju apliekamām personām - lauksaimniecības produkcijas pārstrādātājiem, saņem no tiem kompensāciju 12 %  apmērā no piegādātās produkcijas vērtības par nodokli, kas samaksāts, iegādājoties preces un saņemot pakalpojumus lauksaimniecības produkcijas ražošanas vajadzībām. Sakarā ar pievienotās vērtības nodokļa palielināšanu, LLKA uzskata, ka arī kompensācijas apjoms būtu jāpalielina līdz 15 %.
LLKA ar M.Rozi pārrunās iespēju paredzēt atbalstu no starptautiskā aizņēmuma finanšu līdzekļiem produktu kvalitātes shēmām izveduma un eksporta veicināšanai. LLKA ir izstrādājusi arī galvenos pamatprincipus, pēc kādiem šāda shēma varētu darboties.

Papildus plānots diskutēt par Lauku attīstības programmas  pasākuma „Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana" nepieciešamajiem grozījumiem. LLKA uzskata, ka atbilstīgām pakalpojumu kooperatīvām sabiedrībām, kā arī pārstrādes uzņēmumiem, kuri pieder kooperatīviem, nepieciešams palielināt maksimālo attiecināmo izdevumu summu līdz 10 milj. latu. LLKA aicinās saglabāt nosacījumu, kas paredz iespēju palielināt attiecināmo izmaksu kopsummu gadījumā, ja pārstrādes uzņēmums savu produkciju ir eksportējis.

Informāciju sagatavoja: Linda Bille, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) izpilddirektore.

Papildus informācija: tālr. 6 702 7546, mob. tālr. 2 9118615.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses