Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

PR: Sieviešu tiesību institūta gada balvu iegūst LOSP nominētā pārstāve Agita Hauka

Sieviešu tiesību institūta izsludinātajā konkursā par sievieti līderi – LOSP nominēja dalīborganizācijas „Latvijas Zemnieku federācijas” aktīvāko, ilggadīgo biedru Agitu Hauku, kura arī ieguva galveno balvu. Konkursa mērķis ir izcelt tās sievietes, kuras veicinājušas citu sieviešu iekļaušanos sabiedriskajā dzīvē 2008.gadā.

Lauksaimniecība un lauku attīstība mūsdienās ir kļuvusi populāra gan pozitīvā, gan arī ne tik labā nozīmē. Publiskajā telpā tiek likts uzsvars uz atbalsta apjomu, ko saņem zemnieks, bet netiek stāstīti galvenie šī atbalsta nosacījumi, tā nepieciešamība un sabiedrības ieguvumi. Netiek runāts par cilvēkiem, kas aiz tā visa stāv un kam rūp Latvijas lauki un iedzīvotāji. LOSP ir pārliecināts, ka ir jāsveic un jāslavina aktīvākie līdzcilvēki, kas aktivizē un uzmundrina savus draugus, kaimiņus, kolēģus vai biedrus.

Agita Hauka kopš 1997.gada ir Latvijas Zemnieku federācijas (LZF) biedre un no 1998.gada Iecavas sieviešu kluba „Liepas” valdes priekšsēdētāja, kad šis klubiņš tika arī dibināts. Agitas galvenais mērķis ir sievietes pašapziņas celšana un stiprināšana, kas jūtams arī Agitas organizētajos pasākumos un citās aktivitātēs.

Sieviešu kluba “Liepas” aktivitātes ir vērstas uz visu sabiedrību. Kluba moto ir „Dzīvo šodien, domājot par rītdienu.” Tā kā „Liepas” vēlas, lai mēs visi dzīvotu draudzīgā un labestīgā vidē, lai visas sievietes un viņu ģimenes būtu izglītotas un pārtikušas, pasākumu pamatā ir izglītojošas un pašapziņu paaugstinošas darbības. Mācību semināros un tradīciju saglabāšanas pasākumos piedalās daudzi Iecavas un rajona iedzīvotāji, tā kā Agita ar savu entuziasmu iesaista cilvēkus aktivitāšu virpulī. Tiek organizēti labdarības pasākumi, kuros tiek iesaistīti cilvēki, lai katrs var sajust palīdzēšanas prieku un saņemt mīlestību no cilvēkiem, kam tiek palīdzēts.

Agita ir piedalījusies arī Zemgales nevalstisko organizāciju diskusijās, aizstāvot mazās lauku organizācijas, jo 10% līdzdalības maksa projektos un pievienotās vērtības nodoklis (PVN) ir ļoti smags slogs nelielajām biedrībām. Agita jau daudzus gadus piedalās Latvijas Ģimenes plānošanas un seksuālās veselības asociācijas „Papardes zieds” semināros, pārstāvot LZF, jo jauniešu reproduktīvā veselība ir mūsu nākotnes pamatā. Lai veicinātu sieviešu rūpēšanos par savu veselību un mazinātu saslimšanu ar dzemdes kakla vēzi. LOSP izvirzītā kandidāte aktīvi piedalās mentoringa kustībā Latvijā. Viņa ir bijusi gan pieredzes pārņēmēja, gan mentors. Tiek konsultētas arī citas Latvijas sieviešu organizācijas un arī sievietes par privātiem un biznesa jautājumiem. Agitas organizētie izglītojošie pasākumi ir plaši apmeklēti, jo aicinot dalībniekus uz pasākumiem, tiek izmatota individuāla pieeja, kas arī ir veiksmes atslēga. Katra sieviete un vīrietis, tiek uzrunāti personīgi.

Agita no LZF puses ir pilnvarota pārstāvēt sieviešu jautājumus Profesionālo lauksaimnieku organizāciju sieviešu komitejā (COPA) Briselē, kur viņa aktīvi piedalās un aizstāv jauno Eiropas Savienības dalībvalstu nostāju jautājumos par sieviešu tiesībām un iespējām, vēl Agita atrod laiku, lai darbotos kā Kopu un iniciatīvu fonda (KIF) projektu eksperte.

Visas aprakstītās aktivitātes Agita veic sabiedriskā kārtā pēc pašas iniciatīvas, tāpēc jo īpaši liels gandarījums LOSP ir par iespēju izcelt īpašās latviešu sievietes, kas pašaizliedzīgi spēj nest pa dzīvi gan sevi, gan parādīt dzīves gaišo pusi cilvēkiem, kuri nesaskata dzīves piedāvātās iespējas un sniedz atbalstu grūtā brīdī, radot enerģisku atmosfēru un vēlmi dzīvot laukos.


Biedrība - Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) - ir Latvijas lielākā un nozīmīgākā nacionālā līmeņa lauksaimnieku konsultatīvā padome, kas apvieno 37 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas un kopumā pārstāv vairāk kā 10 500 ražojošo lauksaimnieku. LOSP iesaistās Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstības politikas veidošanā un īstenošanā sadarbībā ar valsts likumdevējiem, valsts pārvaldes institūcijām, Zemkopības ministriju un citiem sociālajiem sadarbības partneriem.

Informāciju sagatavoja: Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) sabiedrisko attiecību speciāliste.

Papildus informācija pa tālruni 6702 7320, 26311133 vai sūtot e-pastu uz [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses