Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"Preses nama" zaudējumi pērn sasnieguši 7,5 miljonus latu

A/s Preses nams (PN) zaudējumi pēc nodokļu nomaksas pagājušajā gadā sasniedza 7,5 miljonus latu, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga. No tiem zaudējumi vairāk nekā divu miljonu latu apmērā izveidojušies pamatlīdzekļu pārvērtēšanas rezultātā. Uzņēmuma apgrozījums 2008.gadā bija par 18% mazāks nekā 2007.gadā - 11,4 miljoni latu, ziņo BNS.

Uzņēmums paziņojumā skaidro, ka finanšu rezultāti atspoguļo gan ārējo apstākļu radītos sarežģījumus, gan arī veiktos ieguldījumus kompānijas izaugsmei nākotnē.

Viens no PN 2008.gada būtiskākajiem notikumiem bija jaunas grāmatu ražotnes Jāņsili izveide, kas atrodas Rīgas rajona Ropažu novada Silakrogā, kopējās investīcijas grāmatu ražotnes izveidē 2008.gadā sasniegušas 6,8 miljonus latu. Jaunā grāmatu ražotne galvenokārt ir orientēta uz eksporta tirgiem, tāpēc PN ir uzsācis pastiprinātu mārketinga kampaņu jaunu ārvalstu klientu piesaistei Skandināvijā, Krievijā un Rietumeiropā.

2008.gada darbības rādītājus ietekmējusi virkne būtisku faktoru, tai skaitā, laika nobīde jaunās grāmatu ražotnes darbības uzsākšanā, kas nav ļāvusi uzreiz izmantot ražošanas jaudas pilnā apmērā, konkurences palielināšanās Baltijas valstu poligrāfijas tirgū, augsts inflācijas līmenis un tā rezultātā ievērojams ražošanas izmaksu pieaugums,. kā arī tas, ka tika pārtraukta avīžu un žurnālu ražotnes būvniecība.

Ņemot vērā to, ka pēdējo gadu laikā poligrāfijas nozari raksturo pastāvīgs tirāžas kritums, ir samazinājusies pirktspēja, turklāt ar 2009.gada 1.janvāri Latvijā ir krasi palielināta pievienotās vērtības nodokļa likme poligrāfijas produkcijai, lielāka uzmanība turpmāk tiks pievērsta PN pakalpojumu konkurētspējas uzlabošanai gan vietējā, gan ārējā tirgū, norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Igors Stepanovs.

Uzņēmums realizējot restrukturizācijas programmu, kas paredz aktivizēt mārketingu, ieviest elastīgu cenu politiku, pārskatīt dažus ražošanas procesus, orientēties uz atsevišķām mērķproduktu grupām, kā arī sabalansēt darbinieku noslodzi ar pasūtījumu apjomu.

A/s Preses nams dibināta 1991.gada 20.februārī. Lielākais PN akcionārs ir Latvijas kuģniecība 100% meitas uzņēmums SIA LASCO Investment.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses