Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

"Rīgas dzirnavnieks": piegādes uz vienu centru, kā to vēlas IKI, ir izdevīgākas

Pretēji vairāku uzņēmumu publiski izteiktajām šaubām par IKI un Cento veikalu apsaimniekotāja SIA Palink plānu noteikt, ka preces jāved uz centralizētu loģistikas centru Panevēžā, Rīgas dzirnavnieks paziņojis, ka tam ir daudz izdevīgāk nogādāt savu vienam mazumtirdzniecības tīklam paredzēto produkciju uz vienu noteiktu izplatīšanas centru, nevis nogādāt uz katru tirdzniecības veikalu atsevišķi. 

Rīgas dzirnavnieka tirdzniecības un mārketinga direktors Kārlis Mišinskis norāda, ka jau šobrīd uzņēmums veic regulāras saražotās produkcijas piegādes Baltijas līmenī, tādēļ papildu piegādes uz Lietuvu neradīs apgrūtinājumu produkcijas izplatīšanā. "Tieši pretēji – paredzam, ka tas ļaus optimizēt loģistikas izmaksas," saka uzņēmuma pārstāvis.

Viņš piebilst, ka Palink lēmums neietekmēs nelabvēlīgi Rīgas dzirnavnieka darbību. Šādā veidā uzņēmums strādā arī ar citiem mazumtirdzniecības tīkliem ne tikai Latvijā, bet arī citās Baltijas valstīs.

K.Mišinskis uzsver, ka Rīgas dzirnavnieka produkcija ir graudu pārstrādes izstrādājumi – miltu maisījumi, graudaugu putras un graudaugu batoniņi -, kuru realizācijas termiņi pieļauj ilgāku distribūciju. 

Kā vēstīts, vairāki citi ražotāji piesardzīgi vērtē tirgotāja ieceri, sakot, ka šim solim trūkst loģiska pamatojuma. Daži pat paredzēja, ka šī soļa dēļ veikalu plauktos būs mazāk Latvijas preču. Īpaši kritiski ir uzņēmumi, kuri ražo ātras aprites preces.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses