Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Rūpniecības produkcijas izlaide februārī palielinājusies par 2%

Šā gada februārī, salīdzinot ar iepriekšējā gada februāri, sezonāli izlīdzinātā rūpniecības produkcijas izlaide palielinājusies par 2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē produkcijas izlaide augusi par 9,2%, elektroenerģijas, gāzes un ūdens apgādes nozarē - par 4,9% un apstrādes rūpniecībā - par 1%.

Pārtikas produktu un dzērienu ražošana augusi par 1,5%, gaļas un gaļas produktu ražošana, pārstrāde un konservēšana augusi par 9,2%, zivju un zivju produktu pārstrāde un konservēšana sarukusi par 23%, piena produktu ražošana augusi par 2,6%, graudu malšanas produktu, cietes un cietes produktu ražošana pieaugusi par 4,4, bet citu pārtikas produktu ražošana - maizes, konditorejas izstrādājumi, cukurs - sarukusi par 1,9%.

Dzērienu ražošana augusi par 13,2%, tekstilizstrādājumu ražošana pieaugusi par 11,8%,

bet apģērbu ražošana, kažokādu apstrāde un krāsošana sarukusi par 9,2%.

Koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošana, izņemot mēbeles, sarukusi par 7,8%, zāģēšana, ēvelēšana, impregnēšana samazinājusies par 9,8%. Celulozes, papīra un papīra izstrādājumu ražošana pieaugusi par 0,1%, izdevējdarbība, poligrāfija un ierakstu reproducēšana samazinājusies par 9,6%, bet ķīmisko vielu, to izstrādājumu un ķīmisko šķiedru ražošana pieaugusi par 14,9%.

Gumijas un plastmasas izstrādājumu ražošana augusi par 29,6%, nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošana - par 11,3%, metālu ražošana - par 6,2%, gatavo metālizstrādājumu ražošana, izņemot mašīnas un iekārtas, - par 23,5%, iekārtu, mehānismu un darba mašīnu ražošana - par 9,8%, bet elektrisko mašīnu un aparātu ražošana pieaugusi par 20,2%.

Citu transportlīdzekļu ražošana - kuģu būve un remonts, sliežu transportlīdzekļu ražošana un atjaunošana - samazinājusies par 20,3%, bet mēbeļu ražošana samazinājusies par 1,5%.

Salīdzinot ar šā gada janvāri, šā gada februārī pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem rūpniecības produkcijas izlaide pieauga par 2,7%, tai skaitā pieaugums par 12,8% bija elektroenerģijas, gāzes un ūdens apgādes nozarē, bet apstrādes rūpniecībā apjomi samazinājās par 0,1% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē tie kritās par 3,5%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses