Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Sagatavos Latvijas – Ukrainas ekonomiskās sadarbības programmu

Lai padziļinātu divpusējo ekonomisko, rūpniecisko un zinātniski – tehnisko sadarbību, tiks sagatavota Latvijas – Ukrainas ekonomiskās sadarbības programma 2012.-2013. gadam. To pēc tikšanās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Anatoliju Oļeiniku norādīja Latvijas ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

„Latvijas un Ukrainas attiecības līdz šim attīstījušās ļoti veiksmīgi, bet divpusējai ekonomiskajai sadarbībai noteikti vēl ir lielas iespējas. Latvijas uzņēmēju interese par Ukrainu vienmēr ir bijusi liela, tāpēc ir jārada labvēlīgi apstākļi, lai padziļinātu sadarbību un sniegtu atbalstu biznesam veiksmīgi virzīties uz priekšu,” norāda D.Pavļuts.

Latvijas – Ukrainas ekonomiskās sadarbības programma paredzēs darbības virzienus abas puses interesējošās jomās, izvirzot arī prioritāros jautājumus turpmākai sadarbības attīstībai. Latvijas skatījumā savstarpējo ekonomisko sadarbību būt lietderīgi veicināt mašīnbūves, metālpstrādes, būvniecības, transporta un loģistikas, enerģētikas, pārtikas rūpniecības, ķīmijas rūpniecības, kokapstrādes nozarēs.

Tikšanās laikā puses pārrunāja plānotās Ukrainas amatpersonu vizītes Latvijā, kā arī Latvijas – Ukrainas starpvaldību komisijas sēdes norisi, ko plānots organizēt šā gada vasarā Latvijā.

Latvijas ārējās tirdzniecības preču apgrozījums ar Ukrainu 2011. gada pirmajos deviņos mēnešos veidoja 163 miljonus ASV dolāru (88 miljonus latu), kas ierindoja Ukrainu 17. vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru vidū. Salīdzinot ar 2010. gada pirmo pusgadu, ārējās tirdzniecības apgrozījums audzis par 96,75% jeb 73 miljoniem ASV dolāru (39,42 miljoniem latu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses