Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Sāk metāla izstrādājumu ražotāja “Izoterms” maksātnespējas procesu

Aprīļa beigās pēc uzņēmuma “HCB ceļu būve” pieteikuma uzsākts metāla izstrādājumu ražotāja “Izoterms” maksātnespējas process, ceturtdien ziņo laikraksts “Biznes&Baltija” (B&B). Procesā esot nozīmēts arī administrators.Pēc “Izoterms” īpašnieka Valērija Kļimova stāstītā, “HCB ceļu būve”, kas bijis viens no “Izoterms” apakšuzņēmējiem, nekvalitatīvi veicis tam uzticētos asfaltēšanas darbus, par ko uzņēmums izteicis pretenzijas.

“HCB ceļu būve” V.Kļimova skatījumā izvērtējis, cik daudz naudas līdzekļu būs nepieciešams atkārtotai darbu veikšanai un tagad cenšoties no tā izvairīties. Ar to arī, viņaprāt, ir skaidrojams pieteikums par “Izoterms” maksātnespēju. “Laikam cerēja, ka atradīsies vēl kādi kreditori un metīsies mums virsū. Laiki tagad grūti.”Kopējā līguma summa, pēc V.Kļimova teiktā, sasniedza 700 000 latu, no kuriem apakšuzņēmējs nav saņēmis 26 500 latus.Turpretī “HCB ceļu būve” īpašnieks Vasīlijs Sičevs uzskata, ka “V.Kļimovam ir tikai emocijas un nav nekādu pierādījumu”. Pēc viņa vārdiem, visi darbi veikti saskaņā ar pērnā gada sākumā noslēgto līgumu. Sākotnēji par darbiem maksāts normāli, taču decembra rēķinu “Izoterm” nolēmis neapmaksāt, atsaucoties uz zemo darbu kvalitāti. Tādēļ uzņēmums Siguldas tiesā vērsies ar prasību par maksātnespēju.Pēc V.Sičeva domām, asfaltu sabojājusi “Izoterm” izmantotā smagā tehnika.“Izoterms” nodarbojas ar metāla velmējumu tirdzniecību, metālkonstrukciju projektēšanu un izgatavošanu, kā arī ar rūpnieciski izolēto cauruļu sistēmu ražošanu, liecina informācija uzņēmuma interneta mājas lapā._B&B_ raksta, ka “Izoterms” pērno gadu noslēdza ar 18 miljonu latu apgrozījumu un 1,8 miljonu latu peļņu. “Šādos apstākļos runāt par mūsu maksātnespēju ir vienkārši muļķīgi,” uzskata “Izoterms” īpašnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses