Pēc viņas stāstītā, alus tiek ražots mazos apjomos, tādēļ tas būs pieejams atsevišķos krogos un bāros. Uzņēmums plāno alu pildīt arī pudelēs. Tas varētu būt aprīļa beigās, taču arī šis alus būs pieejams vien atsevišķos veikalos.
Kā informē uzņēmums, Valmiermuižas alus receptūras izstrāde un brūvēšana prasīja turpat pusgadu. Lai izvēlētos izejvielu piegādātājus, apmeklētas vairākas slavenas apiņu audzētavas Vācijā, savukārt īstā alus "smeķa" atklāšanai izmēģinātas un nobaudītas vairāk nekā desmit tradicionālas latviešu alus receptes.
Valmiermuižas alus līdzīpašnieks Aigars Ruņģis norāda, ka alus tiek brūvēts pēc senas receptes, ievērojot nepasterizētam alum nepieciešamo nesteidzīgu brūvēšanas un filtrēšanas procesu, kas aizņem vienu mēnesi.
Valmierā pirmā alusdarītava ekspluatācijā tika nodota 2008.gada rudenī. Tās celtniecībā un teritorijas sakopšanā ieguldīti 2,4 miljoni latu.