Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Šleseru pārsteidz nespēja atrisināt lauksaimniecības problēmas

Bijušais satiksmes ministrs, viens no apvienības LPP/LC līderiem Ainārs Šlesers ir pārsteigts par Latvijas nespēju atrisināt lauksaimniecības problēmas.

"Es brīnos par nespēju atrisināt mūsu lauksaimniecības problēmas. Lauksaimniekam, kuram nesen par litru piena maksāja 18 santīmus, tagad maksā tikai 15 santīmus, jo viss kļūst lētāks un nevarot vairs maksāt tos trīs santīmus klāt. Bet veikalā konstatēju, ka litrs piena, nu jau pārstrādātā, ir nopērkams pat par 60 santīmiem," Šlesers stāsta ceturtdien "Latvijas Avīzē" publicētā intervijā.

Viņš norādījis, ka savulaik ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs uz "Turības" bāzes bija iespēja izveidot ko līdzīgu lietuviešu "Maxima" ķēdei, taču tam, iespējams, ka trūka politiskā atbalsta vai bija kādi citi apsvērumi. "Nu redzam rezultātu - lietuvieši katru dienu ieved Latvijā savu pārtiku. Viņi piedāvā lētāku cenu nekā mūsu ražotāji tepat uz vietas, jo viņiem ir politisks pasūtījums no Lietuvas valdības pēc iespējas vairāk šajā krīzes laikā izvest lietuviešu saražoto produkciju citos tirgos," teicis Šlesers.

Šlesers, kurš ir paziņojis par mērķi kļūt par Rīgas mēru, intervijā arī sacījis, ka viņam ir plāns, kā izkonkurēt lietuviešus un igauņus. "Mums ir jāizveido sava tirdzniecības ķēde no vietējiem, nevis ārvalstu tirgiem. Sāksim ar Rīgas Centrāltirgu, no kura jāizmet ārā tās citu valstu nekvalitatīvās importētās lupatas. Kastroļus, zeķes, bikses un jakas var nopirkt veikalos, maksājot valstij nodokļus, nevis dzīvojot beznodokļu zonā. Tirgi ir jāatdod zemniekiem, kuri šodien nevar pārdot savus izstrādājumus. Jānodrošina, lai Centrāltirgū litru piena, ko no zemnieka pārstrādātāji pērk par 18 santīmiem, varētu nopirkt jau par 30 santīmiem. Tā ir vienīgā iespēja, kā mēs varam izkonkurēt lietuviešu preces un produktus," viņš teicis.

Šlesers norādījis - ja pircējs zinās, ka tirgū tirgojas nevis starpnieki, bet paši vietējie lauksaimnieki, kas apvienojušies kooperatīvos, tad uz tirgu ies un pirks. "Ja tirgos varēsim tirgot pašmājās ražoto pienu, gaļas izstrādājumus, zivis, tad, ticiet man, mēs tautu paēdināsim. Krīzes laikā tauta pateiksies mums tikai tāpēc, ka cenas būs zemākas un būs mazāk importa," viņš sacījis un norādījis, ka būtu nepieciešams panākt, lai cenas precēm tirgos būtu zemākas nekā tirdzniecības centros.

Šlesers piebildis, ka arī tūristiem būtu jāzina - Rīgas Centrāltirgus ir vislabākais tirgus Eiropā, kur var nopirkt veselīgu Latvijas zemnieku pārtiku.

Rīgas Centrāltirgus pieder Rīgas domei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses