Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Šogad astoņos mēnešos Latvijas mežos atļauts izcirst par 5,9% vairāk koksnes nekā pērn

Valsts meža dienests (VMD) šogad astoņos mēnešos izsniedzis ciršanas apliecinājumus par 10,83 miljoniem kubikmetru koksnes, kas ir par 5,9% jeb 0,64 miljoniem kubikmetru vairāk nekā pērn šajā laika periodā, aģentūra BNS uzzināja Valsts meža dienestā.

No kopējā izsniegtā ciršanas apliecinājumu apjoma 5,29 miljonus kubikmetru plānots izcirst valsts mežos, kas ir par 0,35 miljoniem kubikmetru jeb 6,6% vairāk nekā 2006.gadā astoņos mēnešos. Savukārt 5,54 miljonus kubikmetru koksnes paredzēts izcirst pārējos mežos (privātajos, pašvaldību un baznīcas mežos), kas salīdzinājumā ar pagājušā gada šo periodu ir pieaugums par 5,2% jeb 0,29 miljoniem kubikmetru.

VMD informē, ka tostarp augustā izsniegtajos ciršanas apliecinājumos uzrādītais plānotais koksnes ciršanas apjoms salīdzinājumā ar jūlijā izsniegtajos ciršanas apliecinājumos uzrādīto plānoto koksnes ciršanas apjomu ir samazinājies par 60 tūkstošiem kubikmetru un sasniedzis 560 tūkstošus kubikmetru, tajā skaitā valsts mežos plānotais ciršanas apjoms augustā bija 140 tūkstoši kubikmetru koksnes, bet pārējos mežos - 420 tūkstoši kubikmetru.

Ciršanas apliecinājumos tiek uzrādīts plānotais koku ciršanas daudzums. Tas nenozīmē, ka tāds apjoms tiešām tiks izcirsts, jo, piemēram, apliecinājumu var izņemt, bet ieplānoto platību kādu apsvērumu dēļ var arī nenocirst.

Meži Latvijā aizņem 2,923 miljonus hektāru jeb 45% no valsts platības. Valsts apsaimniekošanā ir 1,458 miljoni hektāru (49,9%) meža, savukārt pārējie meži 1,465 miljonu hektāru (50,1%) platībā pieder privātīpašniekiem vai pašvaldībām. Kopējais Latvijas mežos augošās koksnes apjoms 2004.gada sākumā bija 578 miljoni kubikmetru.

VMD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas atbild par meža politikas realizāciju Latvijas teritorijā, uzrauga normatīvo aktu ievērošanu, realizē atbalsta programmas ilgtspējīgas mežsaimniecības nodrošināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses