Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Tekstilrūpniecības produkcijas apjoms šogad būs 2006.gada līmenī

Latvijas tekstilrūpniecības uzņēmumu saražotās produkcijas apjoms šogad varētu būt 2006.gada līmenī, kad uzņēmumi saražoja produkciju aptuveni 310 miljonu latu apjomā, aģentūrai BNS prognozēja Latvijas Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācijas (VRUA) prezidents Guntis Strazds.

Viņš atklāja, ka šis apjoms ir mazāks nekā bija plānots iepriekš un apjoma kritumu nosaka energoresursu izmaksu pieaugums, kas būtiski ietekmē uzņēmumu izmaksas, kā arī eksporta apjomu samazināšanās Eiropas Savienības valstīs, jo Latvijas uzņēmumi nespēj konkurēt ar citu valstu ražotāju cenām.

Pēc VRUA datiem, pērn tekstila un šūšanas uzņēmumi saražoja produkciju aptuveni 324 miljonu latu vērtībā, kas ir par 4,5% vairāk nekā 2006.gadā, un eksportēja produkciju 264 miljonu latu apjomā.

Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācija dibināta 1994.gadā, un tās mērķis ir veicināt nozares uzņēmumu attīstību. Nozarē darbojas aptuveni 130 uzņēmumu, kas, pēc asociācijas apkopotās informācijas, veido 9,5% no Latvijas rūpniecības kopprodukta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses