Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Uzņēmējus aicina pieteikties biznesa izpētes braucienam uz Japānu

ES eksporta veicināšanas programmas ietvaros celtniecības un būvniecības tehnoloģiju nozares uzņēmumi tiek aicināti prezentēt savus produktus un veidot sadarbības saiknes biznesa nedēļā Japānā 2009. gada 2. – 6. februārī. Darījuma braucienā piedalīsies apmēram 40 ES uzņēmumi, kas izstrādā inovatīvas tehnikas un tehnoloģijas, kas saistītas ar publisko un privāto ēku un infrastruktūras darbu projektēšanu, dizainu, celtniecību, montāžu, ierīkošanu un apdari, kā arī uzņēmumi, kas izstrādā inovatīvus materiālus celtniecības un būvniecības nozarēm.

Visiem programmas dalībniekiem tiks nodrošinātas pieredzējušu profesionāļu konsultācijas uzņēmējdarbības vides jautājumos. Uzņēmumu dalības pieteikumu pieņemšanas laiks ir līdz šī gada 26. septembrim.

ES eksporta veicināšanas programmas mērķis ir stiprināt ES uzņēmumu pozīcijas Japānas un Dienvidkorejas tirgos un palīdzēt Eiropas uzņēmumiem paplašināt savu biznesu, izmantojot eksporta iespējas uz Japānu un Dienvidkoreju. Sākot no 2008. gada 2. jūnija ES eksporta veicināšanas programmas ietvaros tiek organizētas dažādas ar eksporta sekmēšanu saistītas aktivitātes un nodrošina profesionāļu konsultācijas uzņēmumiem, kas ir ieinteresēti Japānas un Dienvidkorejas tirgos. ES eksporta veicināšanas programma ir turpinājums programmai Gateway to Japan Campaign. Tās rezultātā 14 gadu laikā aptuveni 2500 Eiropas uzņēmumi, tai skaitā arī Latvijas uzņēmums LAMEKO IMPEX, kas nodarbojas ar mēbeļu, sērkociņu, zāģmateriālu, palešu sagatavju un ēvelētas koksnes produkcijas eksportu, atrada biznesa partnerus Japānā.

ES ārlietu un kaimiņattiecību politikas komisāre Benita Ferrero-Valdnere: „Nākamo sešu gadu laikā ES eksporta veicināšanas programma atbalstīs Eiropas Savienības stratēģiju attīstīt investīcijas un tirdzniecību ar Japānu un Dienvidkoreju. Es ceru, ka Eiropas biznesa aprindas izmantos plašās ES eksporta veicināšanas programmas jaunās iespējas”.

Programmas ietvaros 6 gadu laikā organizēs 30 darījumu braucienus uz Japānu un 15 - uz Dienvidkoreju. Braucienus organizēs dažādās ekonomikas nozarēs un katrā braucienā uz Japānu dosies vidēji 40 ES uzņēmumi un vidēji 30 uzņēmumi - uz Dienvidkoreju.

Eksporta veicināšanas programma atbalsta šādas nozares:
Japāna:
– Tehnoloģijas, saistītas ar apkārtējo vidi un enerģiju;
– Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas;
– Veselības aizsardzība un medicīnas tehnoloģijas;
– Celtniecības un būvniecības tehnoloģijas;
– Modes dizains;
– Interjera dizains.


Koreja:
– Tehnoloģijas, saistītas ar apkārtējo vidi un enerģiju;
– Veselības aizsardzība un medicīnas tehnoloģijas;
– Celtniecības un būvniecības tehnoloģijas.

Šī programma palīdzēs uzņēmumiem katrā viņu solī uz Japānas un Dienvidkorejas tirgiem. Pieredzējušu profesionāļu komanda no SIA „Deloitte Latvia” konsultēs ES eksporta veicināšanas programmas dalībniekus par uzņēmējdarbības vidi minētajos tirgos, kā arī palīdzēs izvērtēt plānotās biznesa aktivitātes un to rezultātus. Uzņēmumu pārstāvjiem būs iespējas individuāli satikties ar potenciālajiem partneriem no Japānas un Dienvidkorejas un tikšanos laikā saņemt profesionāļu atbalstu.

Iepriekšējās eksporta veicināšanas programmas novērtējums parādīja tās pozitīvo ietekmi uz Japānas tirgus izpratni. Tās rezultātā palielinājās potenciālo biznesa kontaktu skaits un investīciju perspektīvas. Lai vēl uzlabotu programmas efektivitāti, tika mainīta tās struktūra, papildinot ar uzņēmumiem, kas darbojas tehnoloģiju un dizaina nozarēs. Pieredze rāda, ka viena no galvenajām veiksmīgas eksporta stratēģijas realizēšanas atslēgām ir labāka Japānas un Dienvidkorejas tirgus perspektīvu izpratne.

Kā var pieteikties?
Informācija par jauno ES eksporta veicināšanas programmu ir atrodama kampaņas mājas lapā: www.eu-gateway.eu. ES dalībvalstīs programmas īstenošanas veicinātāji nodrošina uzņēmumus ar detalizēto informāciju par programmu un individuālajiem notikumiem programmas nozarēs. Papildus informāciju par programmu var jautāt SIA „Deloitte Latvia” Vadības konsultāciju vecākajam menedžerim Aleksandram Parfinovičam, tel. 67074145, e-pasts: [email protected].  

Par Deloitte

Kā Šveices Verein – ne Deloitte Touche Tohmatsu, ne jebkura tās dalībnieku sabiedrība neatbild viena par otras darbību vai bezdarbību. Katra dalībnieku sabiedrība ir atsevišķa un neatkarīga juridiska persona. Lai saņemtu detalizētu informāciju par Deloitte Touche Tohmatsu un saistīto uzņēmumu juridisko struktūru, lūdzam apmeklēt mājaslapu www.deloitte.com/lv/about. Lūdzu apmeklējiet mājaslapu www.deloitte.com/lv/about sīkākai informācijai par Deloitte Latvija juridisko struktūru.

© 2008 Deloitte Latvia SIA. Visas tiesības aizsargātas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses