Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Vēlas būvēt jaunu 500 MW gāzes staciju Latvijā; nauda jau esot

"Finansējums mums jau ir, atliek vien izlemt, kur elektrostaciju celt," tā saka A.G. Group valdes priekšsēdētājs Alekss Goldmans. Kompānija kopš 1980.gada specializējas ekspluatācijai gatavu elektrostaciju piegādē, sadarbojoties ar tādu gāzes turbīnu iekārtu ražotājiem kā Solar Turbines, General Electric Energy un Rolls Royce.

Laikrakstam Dienas Bizness (DB) uzņēmuma pārstāvji, norādot uz konfidencialitāti, par realizētajiem projektiem nav stāstījuši. Tomēr uzņēmumam esot konkrēta interese investēt naudas līdzekļus 500 MW lielas jaudas elektro­stacijas celtniecībā iespējamā sadarbībā ar Gazprom, kas jau paudis savu interesi iesaistīties šajā reģionā elektroenerģijas ražošanas biznesā.

Nepieciešamais finansējums uzņēmumam esot tam piederošajā fondā, kurā naudu jaunu staciju būvniecībai iemaksājuši Beniluks un ASV valstu pilsoņi un kompānijas, kas darbojas enerģētikas un finanšu jomās. Kompānijas īpašniekus A. Goldmans neatklāj, sakot, ka tās ir ar enerģētikas nozari saistītas privātas kompānijas un fiziskas personas. Gāzes stacija varot būt jebkurā no Baltijas valstīm. Lai A.G. Group darbojas gan ES, gan Āzijas, Dienvidamerikas un Āfrikas tirgos, pašlaik tās aktīvākā darbība noris Krievijā, Uzbekistānā un Tatarstānā, ziņo laikraksts. A.G. Group gan esot nepieciešams arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valdību atbalsts, kā arī vismaz kaut kādas garantijas, piemēram, ka jaunajā stacijā saražotai elektrībai būs noiets.

"Ja šāds projekts nav saistīts ar valsts garantijām un investīcijām un ja jaunās stacijas saražotā elektrība būs produkts, kas konkurēs tirgus apstākļos, kas savukārt varētu atstāt pozitīvu ietekmi uz elektroenerģijas cenu, tad nav iemesla šādas stacijas būvniecību aizliegt," DB sacījis ekonomikas ministra Arta Kampara (JL) padomnieks enerģētikas jautājumos Edgars Vīgants. Viņš gan piebilda, ka šādi piedāvājumi jāvērtē ļoti piesardzīgi, lai pēc tam līgumā "neizlīstu kādi dīvaini nosacījumi, kas nav Latvijas pilsoņu interesēs".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses