Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

ZM sola ātrāk izmaksāt atbalstu zemniekiem

Subsīdijas zemniekiem tiks izmaksātas saskaņā ar iepriekš plānoto grafiku, taču, lai atvieglotu viņiem naudas plūsmu, ātrāk tiks izmaksāts cita veida atbalsts, Dienu informēja Zemkopības ministrijā (ZM). Iepriekš biedrība Zemnieku saeima (ZSA) un Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) izteica aicinājumu ministrijai steidzami virzīt un valdībā steidzamības kārtībā atbalstīt grozījumus šī gada nacionālo subsīdiju noteikumos, lai palīdzētu krīzē nonākušajai piensaimniecībai.

Tomēr, kā skaidroja ZM, šo ieceri neatbalstīja Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP).

Paredzēts, ka ātrāk - jau martā - deviņi miljoni latu no lauksaimniecībai paredzētā ES finansējuma prioritāri tiks novirzīti atdalītajam papildu valsts tiešmaksājumam par laukaugu platībām. Savukārt tiem zemniekiem, kas nesaņem šos maksājumus, tiks paredzēti divi miljoni latu no finansējuma, kas ieplānots maksājumiem par mazāk labvēlīgiem apvidiem. Prioritāri uz to varēs pretendēt piena lopkopji, informē ZM.

Lai ātrāk izmaksātu minēto atbalstu, nebūs vajadzīgi grozījumi likumos. Ceturtdien plānots zemnieku organizācijām nosūtīt nosacījumus saskaņošanai.

Savukārt no valdības 3.februārī atbalstītajiem pasākumiem aprīlī lauksaimnieki saņems tiešmaksājumus kopumā 22 miljonu latu apmērā, bet pēc tam viņiem būs pieejami vēl 13 miljoni latu piena kvotas papildus valsts tiešmaksājumos. Lai realizētu šos pasākumus, valsts budžeta grozījumi nebūs jāveic.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Lauksaimnieki aicina steidzami lemt par subsīdiju izmaksu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses