Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zviedru uzņēmums “Leax Group AB” atvērs otru ražotni Latvijā

Zviedrijas metālapstrādes kompānijas “Leax Group AB” meitas uzņēmums “Leax Baltix” nākamnedēļ, 11.jūnijā, atklās jau otru ražotni Latvijā, informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA).Par jaunās rūpnīcas atrašanās vietu izvēlēta Rēzeknē, ņemot vērā augošo produkcijas noieta tirgu Krievijā.

Ražotne izvietota Rēzeknes rajona Ozolaines pagasta “Tēviņos”, bijušajā Rēzeknes MRS teritorijā, kas tika pārbūvēta.Teritorija sastāv no četriem hektāriem zemes, un pirmajā projekta posmā uzcelta 2000 kvadrātmetrus plaša ražošanas ēka. Kopējais projekta investīciju apjoms ir aptuveni pieci miljoni eiro. Pie pilnas ražošanas jaudas plānots nodarbināt 120 cilvēkus. “Leax Baltix” jaunā ražotne produkciju pilnībā eksportēs, norāda LIAA.Aģentūra skaidro, ka noteicošais faktors izvēlei par labu ražotnes izvietošanai Latvijā bija valsts ģeogrāfiskais novietojums ar ērtu produktu piegādi Krievijai, vienlaicīgi atrodoties Eiropas Savienības teritorijā, kas garantē veikto investīciju drošību.LIAA aktīvi iesaistījusies projektā no 2007.gada janvāra, konsultējot kompāniju par iespējamām industriālajām platībām un pieejamajām valsts atbalsta programmām.“Leax Group AB” ir 1982.gadā dibināta Zviedrijas kompānija, kas nodarbojas ar detaļu inženiertehnisko izstrādi, detaļu ražošanu un apkalpošanu. Uzņēmuma grupas ietvaros darbojas piecas kompānijas — “Leax Mehaniska”, “Leax Quality”, “Leax Baltix”, “Leax Components” un “Leax GenerProLeax”. SIA “Leax Baltix” Latvijā darbojas kopš 2001.gada. Ražotnē, kas atrodas Babītes pagasta Piņķos, nodarbināti 115 darbinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses