Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

4finance paraksta labas prakses kodeksu

Finanšu nozarei strādājošiem uzņēmumiem ir pienākums sniegt savus pakalpojumus kvalitatīvi un rūpīgi. Alternatīvo finanšu pakalpojumu sniedzēji, tāpat kā sektora uzraugs Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC), uzskata, ka Latvijas patērētāji ir jākreditē, neradot tiem nesamērīgu slogu – jākreditē atbildīgi. Tāda ir arī nozares vadošā uzņēmuma 4finance pozīcija, tādēļ šonedēļ kopā ar Latvijas lielākajiem nebanku kreditētājiem uzņēmums parakstījis labas prakses kodeksu klientu maksātspējas vērtēšanai, apņemoties kodeksā noteiktos vienojošos standartus piemērot praksē, portālu Diena.lv informēja 4finance pārstāvji.

Kodekss nodrošina visas nebanku kreditēšanas nozares standartus kredītrisku vērtēšanā, kredīta piešķiršanā un kredīta administrēšanā.

"Ir tikai pašsaprotami, ka nebanku nozare turpina attīstīties, ieviest arvien jaunus, kvalitatīvus un patērētāju interesēm atbilstošus pašregulācijas mehānismus, kas ir gan kreditētāju, gan kredītņēmēju interesēs," pausts 4finance paziņojumā.

Maksātspējas vērtēšanas kodekss ir viens no šiem mehānismiem, kas ir veidots saskaņā ar Negodīgas komercprakses aizlieguma likuma 5. pantu, kas Latvijā definē labas prakses kodeksa principu un nozīmi komercdarbībā. 

"Šis kodekss ir izveidots, jo nemainīgi atbildīgu komercpraksi un godprātīgu attieksmi no mums prasa mūsu klienti, patērētāji un visa sabiedrība. Tādēļ 4finance atbalsta Latvijas alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas aicinājumu kodeksam pievienoties visus nebanku kreditētājus," portālu Diena.lv informēja uzņēmuma pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses