Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Digital Freedom Festival 2019 fokusā ilgtspējīga attīstība un ietekme

Apzinoties tehnoloģiju un inovāciju plašās iespējas un globalizācijas ēnas puses, ietekmīgais tehnoloģiju notikums Digital Freedom Festival, kas no 14.-15. novembrim Rīgā pulcēs vairāk nekā 1600 dalībnieku no visas pasaules, šogad aicina ikvienu iesaistīties diskusijā par tehnoloģiju ietekmi uz ilgtspējīgu attīstību, balstoties uz ANO izvirzītajiem ilgtspējīgas attīstības mērķiem 2030. Festivāla fokusā šogad būs cilvēks un tā loma tehnoloģiju laikmetā un galvenās konferences tēmas - nākotnes ekonomika, veselības aprūpes tehnoloģijas, zaļās tehnoloģijas, viedā pārvietošanās un dzīvesstils.

“Šogad festivāla diskusijas vēlamies pacelt vēl augstākā līmenī un paust atbalstu ANO ilgtspējīgas attīstības mērķiem, lai tehnoloģiju un inovāciju potenciālu izmantotu šobrīd aktuālo globālo problēmu, piemēram, klimata pārmaiņas, nevienlīdzība un resursu pārtēriņš mazināšanai. Pozitīvas ietekmes radīšanā ir būtiska ikviena mūsu planētas iedzīvotāja līdzdalība, tāpēc diskusijās aicinām iesaistīties ikvienu. Joprojām vēlamies lauzt pastāvošo lietu kārtību un šoreiz izaicināsim paši sevi, kļūstot par bezatkritumu festivālu (zero waste) - samazināsim, atkārtoti izmantosim, pārstrādāsim un aicināsim tā rīkoties arī festivāla partnerus un apmeklētājus!” skaidro Digital Freedom Festival līdzdibinātāja Dagnija Lejiņa.

Jau otro gadu festivālā notiks Investoru diena, kuras ietvaros sadarbībā ar #HealthTech bloka partneri Rīgas Stradiņa universitāti, #GreenTech bloka partneri Latvijas Valsts mežiem un #SmartMobility partneri Nīderlandes vēstniecību Latvijā norisināsies jaunuzņēmumu jeb startup konkursi, investoru prezentācijas, diskusijas un “ātrie randiņi” ar investoriem.

Papildus ilggadējiem Digital Freedom Festival startup uzņēmumu konkursu partneriem - pasaules ietekmīgajam akceleratoram 500 Startups un Eiropas vadošajam akseleratoram Rockstart - šogad Digital Freedom Festival pievienojies viens no aktīvākajiem riska kapitāla fondiem Silīcija ielejā (ASV) Plug and Play.

Investoru dienu kā ierasti apmeklēs investīciju, riska kapitāla fondu pārstāvji no visas pasaules ar kopējo investīciju portfeli vairāk nekā 1 miljarda eiro apmērā.

Turpinot pagājušajā gadā iesākto sadarbību ar Digital Freedom Festival galveno satura partneri DELFI, arī šogad uz Delfi Media LAB skatuves notiks diskusijas par tehnoloģiju ietekmi uz mediju attīstību, kurā pasaulē zināmi mediju pārstāvji un eksperti diskutēs par digitālo tehnoloģiju ietekmi uz satura attīstību, digitālajām stratēģijām un sponsorēšanas politiku, kā arī aplūkos šobrīd tik aktuālās digitālās tendences kā influenceru mārketings, podraides un mobilais saturs. 

“Sabiedrības informācijas patēriņa paradumi un tehnoloģiju sniegtās iespējas mūsdienās strauji mainās, un medijiem ir jāmainās tiem līdzi. Atzīmējot savu 20 gadu jubileju, DELFI tiecas kļūt par līderi mediju inovācijās, tāpēc DELFI Media Lab skatuves programma ļaus gan plašākai sabiedrībai, gan mediju pārstāvjiem sniegt padziļinātu analīzi, kas ir mainījies tehnoloģiju, informācijas un zināšanu mijiedarbībā, kāda izskatās mediju attīstība nākotnē, kā sasniegt jauniešu auditoriju un kā kvalitatīva žurnālistika var radīt pozitīvu un ilgtspējīgu ietekmi sabiedrībā,” stāsta a/s DELFI valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs.

Digital Freedom Festival šogad norisināsies 2 dienas - 14. novembrī festivāla apmeklētājus pulcējot uz iesildošajiem notikumiem - diskusijām, kas notiks dažādās lokācijas vietās, savukārt 15. novembrī festivāla konference notiks tikko atklātajā mūsdienīgā kultūras notikumu vietā Latvijā Hanzas Perons, kas ir bijusī Rīgas Preču stacijas noliktavas ēka Pulkveža Brieža un Hanzas ielas stūrī.

Sadarbībā ar Deloitte ieskatīsimies arī jautājumā kā AI (Artificial Intelligence) var pielietot arī vidusmēra Latvijas uzņēmumi, kādas biznesa problēmas tas var palīdzēt risināt un kādi jau ir šī brīža veiksmes stāsti šajā jomā.

Šī gada festivāla partneru ir Digital Freedom Festival satura partneris DELFI, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), Rīgas Stradiņa universitāte, Latvijas Valsts meži, Deloitte, vēstniecības (ASV, Nīderlandes, Vācijas, Austrijas, Francijas u.c.), valsts pārvaldes iestādes (LR Ekonomikas ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Kultūras ministrija), finanšu institūcijas un startup ekosistēmas aktīvākie dalībnieki (BuildIt, RTU Design Factory u.c.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses