Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Digital Freedom Festival ietvaros notiks Investoru diena

15. novembrī Digital Freedom Festival ietvaros Hanzas peronā notiks Investoru diena, kurā korporācijas, startup uzņēmēji un investori dibinās kontaktus sadarbības veidošanai nākotnē. Investoru dienā sadarbībā ar Latvijas valsts mežiem (LVM) un Climate-KIC notiks zaļo tehnoloģiju startup uzņēmumu konkurss, Nīderlandes vēstniecība un mentoru apvienība Rockstart rīkos viedās mobilitātes startup konkursu, savukārt pasaulē vadošais akcelerators 500 Startups meklēs labākos nākotnes ekonomikas jaunuzņēmumus. Pasākuma ietvaros būs arī investoru prezentācijas, diskusijas un "ātrie randiņi" ar investoriem. Šī gada festivāla galvenā tēma ir ilgtspējīga attīstība un pozitīva ietekme.

Digital Freedom Festival līdzdibinātājs Uldis Leiterts: "Ilgtspējīgas investīcijas ir visstraujāk augošā ieguldījumu nozare visā pasaulē. Saskaņā ar Globālo pārskatu par ilgtspējīgām investīcijām tās sasniedz 31 triljonu ASV dolāru. Tādēļ šogad Investoru dienas fokusā būs globālā ilgtspēja un pozitīva ietekme, lai īpaši izceltu risinājumus un tehnoloģijas, kas tiek radīti un attīstīti, ar mērķi ilgtermiņā uzlabot kopējo ekonomikas attīstību, risināt klimata pārmaiņas un sociālās vienlīdzības jautājumus."

Pasākumu apmeklēs tādi ietekmīgi pasaules līmeņa akceleratoru un riska kapitāla fondu pārstāvji, kā Plug and Play, APX Axel Springer and Porsche, Trind Ventures u.c.


Zaļo tehnoloģiju bloks sadarbībā ar LVM un Climate KIC

LVM sadarbībā ar EIT Climate-KIC akceleratoru, kas ir viena no Eiropas Inovāciju un tehnoloģijas institūta (EIT) klimata zināšanu un inovāciju kopienas Climate KIC iniciatīvām, startup pitch konkursā izvērtēs uzņēmumus, kuri sava biznesa virziena attīstībai izvēlējušies zaļās tehnoloģijas, veicinot videi draudzīgu tehnoloģisko risinājumu attīstību.

"Latvijas valsts meži ir vieta, kurā katru dienu satiekas daba un viedas tehnoloģijas. Katrs mežā iestādītais stādiņš ir ar augstām tehnoloģijām selekcionēts, ar videi draudzīgām tehnoloģijām pret kukaiņiem apbruņots, un ar ģeotelpiskajām informācijas tehnoloģijām izvietots meža platībā. Videi draudzīgas tehnoloģijas ir tās, kuras ļaus ilgtspējīgi no zemes, mežu un ūdens resursiem būvēt mājokļus, rast apkuri, ražot pārtiku un apģērbu, un radīt darba vietas. Dronu flotes, loģistikas optimizācija, ģeotelpiski risinājumi, attēlu analīze, čipošana, robotizācija – tie visi ir instrumenti ne tikai viedai zemes un meža apsaimniekošanai, bet visu mūsu biznesa virzienu attīstībai,” stāsta Ilga Bērzkalna, LVM Attīstības daļas vadītāja.


Gudrās mobilitātes bloks sadarbībā ar Nīderlandes vēstniecību un Rockstart

Vadošais Eiropas akcelerators Rockstart sadarbībā ar Nīderlandes vēstniecību rīkos startup pitch konkursu, kurā savas idejas prezentēs startup komandas, kas darbojas viedās pārvietošanās (Smart Mobility), enerģētikas vai mākslīgā intelekta nozarēs, ir izstrādāts produkta prototips un veikti tā testi.

Nīderlandes Karalistes vēstnieks Latvijā Hoverts Jans Korneliss Beils de Vrū uzsver: “Viedā mobilitāte un ilgtspējīga loģistika jau kādu laiku ir bijusi Eiropas inovāciju dienaskārtībā. Nīderlande piedāvā starptautiskiem uzņēmējiem un jaunuzņēmumiem iespēju un stimulus attīstīt inovatīvas tehnoloģijas. Tas iespējams, pateicoties plašam transporta centram, attīstītām zināšanām un inovatīvam klimatam, kas ir viens no labākajiem pasaulē. Piedaloties Nīderlandes viedās mobilitātes ekspertiem, Digital Freedom Festival galvenā uzmanība tiks pievērsta sadarbības iespējām starp Nīderlandes un Latvijas jaunuzņēmumiem. Mēs priecājamies arī par Nīderlandes akceleratora Rockstart iesaistīšanos. Ar nepacietību gaidu festivālu un iespēju tajā uzstāties!"

Konkursa uzvarētāji iegūs iespēju piedalīties fināla atlases kārtā, iekļūšanai Rockstart 6 mēnešu programmā Nīderlandē. Akcelerācijas programmas ietvaros uzņēmums saņems 20 000 eiro naudas balvu, 80 000 eiro netiešo finansējumu par biroja telpu īri un mentoru atbalstu, kā arī vairāk nekā 50 dažādu citu atbalsta rīku, kuru kopējā vērtība ir aptuveni 100 000 eiro. Tāpat papildu programma ļaus pretendēt uz nākamajām investīcijām 500 000 – 1 miljona eiro apmērā.


Nākotnes ekonomikas bloks sadarbībā ar 500 Startups

Pasaulē vadošais akcelerators 500 Startups jau ceturto gadu Rīgā meklēs labākos sēklas stadijas Eiropas startup uzņēmējus, dodot iespēju uzvarētājam piedalīties fināla atlases kārtā iekļūšanai akcelerācijas programmā, lai cīnītos par iespēju iegūt pasaules klases mentoringu, 150 000 ASV dolāru finansējumu un dalību 4 mēnešu akcelerācijas programmā.

500 Startups konkursam var pieteikties sēklas stadijas uzņēmumi ar izstrādātu produkta prototipu, kam veikti testi. Labākie 3-5 uzņēmumi, kuri izturēs pirmo atlases kārtu, iegūs iespēju prezentēt savu ideju vietējiem un starptautiskiem investoriem, medijiem un citiem festivāla apmeklētājiem.

Investoru dienu varēs apmeklēt ar Digital Freedom Festival biļetēm. Plašāka informācija, klikšķinot šeit.

Digital Freedom Festival, kas no 14. līdz 15. novembrim Rīgā pulcēs vairāk nekā 1600 dalībnieku no visas pasaules, šogad aicina ikvienu iesaistīties diskusijā par tehnoloģiju ietekmi uz ilgtspējīgu attīstību, balstoties uz ANO izvirzītajiem ilgtspējīgas attīstības mērķiem 2030. Festivāla fokusā šogad būs cilvēks un tā loma tehnoloģiju laikmetā. Galvenās konferences tēmas - nākotnes ekonomika, veselības aprūpes tehnoloģijas, zaļās tehnoloģijas, viedā mobilitāte un dzīvesstils.

Digital Freedom Festival mediju akreditācijas anketa pieejama, klikšķinot šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses