Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Digital Freedom Festival izziņo oficiālo programmu

Tehnoloģiju, startup, politikas un dzīvesstila festivāls Digital Freedom Festival, kas no 30. novembrim līdz 1. decembrim notiks Rīgas Latviešu biedrības namā, izsludina oficiālo programmu.

Šī gada festivāla programmas jaunumi - Investoru diena, Digital Freedom Festival Campus meistarklases un 24 stundu biohacking retrīts.

"Digital Freedom Festival būs pirmā tehnoloģiju konference jaunajā Latvijas simtgadē, tāpēc vēlamies uzdāvināt īpaši vērienīgu pasākumu. Nākotni kontrolēs tie, kas kontrolē tehnoloģijas. Tādēļ vedam uz Rīgu pasaules līmeņa zināšanas un kontaktus, lai stiprinātu savu vietu digitālajā revolūcijā. Novēlam Latvijai kļūt par reģiona līderi tehnoloģiju inovāciju jomā un pārsteigt pasauli," norāda Digital Freedom Festival līdzdibinātāja Dagnija Lejiņa.

Piektdien, 30. novembrī, diskusijas par digitālo nākotni notiks uz 5 skatuvēm: uz galvenās - Nākotnes skatuves - apspriedīs tehnoloģiju ietekmi uz politiskajiem procesiem un veselības jomu, diskutēs par mākslīgo intelektu un aizspriedumiem, mūsdienīgu pilsētu dizaina veidošanu u.c. tēmām. Runātāju vidū būs mākslīgā intelekta pētniece un inženiere Hanana Salama (Hanan Salam) no Francijas, lielpilsētu dizainers un humānākas urbānās vides radītājs Mīkaels Kolvils-Andersens (Mikael Colville-Andersen) no Dānijas, pasaulē lielākās ģenētikas datu glabāšanas un apmaiņas platformas pārstāvis Henrī Iness (Henry Ines) no ASV un daudzi citi.

Uz Digital Freedom Festival satura partnera Delfi Media LAB skatuves diskutēs par cilvēka inteliģenci, reklāmas un parakstīšanās (subscription) nākotni, tehnoloģiju ietekmi uz žurnālistiku u.c. Runātāju vidū būs ziņu aģentūras NPR korespondents Maskavā Lusians Kims (Lucian Kim) no ASV, tehnoloģiju korespondents žurnālā The Economist Hals Hodsons (Hal Hodson) no Lielbritānijas un citi.

Uz PNB Investor Lounge sadarbībā ar PNB Banka notiks Investoru diena, kuras ietvaros norisināsies četri startup pitch konkursi ar pasaulē vadošiem akceleratoriem 500 Startups un Rockstart, kā arī EIT Climate-KIC akceleratora, LU studentu Biznesa inkubatora rīkotie konkursi. Investoru dienas noslēgumā notiks "ātrie randiņi" ar investoriem.

Savukārt uz korporatīvo inovāciju skatuves diskutēs par mākslīgā intelekta pienesumu biznesa attīstībā, mašīnmācīšanos un virtuālajiem asistentiem, blokķēdēm korporatīvajā biznesā. Sadarbībā ar Swedbank notiks diskusija par atvērtās sadarbības platformas jeb Open Banking iespējām un atvērto standartu API (Application Programming Interfaces).

Dzīvesstila skatuve piedāvās zināšanas par apzinātību un meditāciju, ceļošanas tehnoloģijām u.c. dzīvesstila un personiskās pilnveidošanās tēmām.

Sestdien, 1. decembrī, pasākuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties meistarklasēs par kriprotovalūtām, nākotnes darba vidi, emocionālo inteliģenci u.c. aktuālām tēmām. Tās vadīs pasaules līmeņa speciālisti.

Sadarbībā ar Biohacking.lv no 1. līdz 2. decembrim interesentiem būs iespēja piedalīties ekskluzīvā 24 stundu biohacking retrītā, lai piedzīvotu unikālu prāta, ķermeņa un sociālās mijiedarbības pieredzi, iemācītos metodes pašsajūtas uzlabošanai, ko izmanto pasaules produktīvākie un ietekmīgākie cilvēki.  

Digital Freedom Festival programmu iespējams apskatīt festivāla mājaslapā

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses