Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Tilde: Latvijā uzņēmēji arvien vairāk sāk izmantot mākoņpakalpojumus biznesa vadībai

Latvijā uzņēmēji arvien vairāk sāk izmantot mākoņpakalpojumus biznesa vadībai, aģentūru LETA informēja programmatūras izstrādātāja Tilde grāmatvedības un uzņēmuma vadības sistēmas Tildes Jumis biznesa attīstības vadītājs Viesturs Slaidiņš.

Viņš sacīja, ka tendence izmantot mākoņpakalpojumus uzņēmējdarbībā pieaug kopš 2016. gada, un nozares analītiķi lēš, ka līdz 2023. gadam pārliecinoši lielākā daļa - iespējams, četri no pieciem uzņēmumiem pasaulē, - biznesa vadības un grāmatvedības sistēmas lietos kā mākoņpakalpojumus.

Slaidiņš skaidroja, ka pāreju veicina gan augstā datu drošība, ko piedāvā mākoņpakalpojumu sniedzēji, gan regulāri atjauninājumi, lai programmatūra atbilstu aktuālajai likumdošanai. Piekļūšana datiem internetā veicina attālo darbu un īpaši patīk grāmatvedības pakalpojumu sniedzējiem, kuri var apkalpot klientus bez sarežģītu tehnoloģisku risinājumu ieviešanas.

Kā norādīja Slaidiņš, no jaunajām tendencēm aizvien būtiskāku pienesumu grāmatvedības programmām sniedz mašīnmācīšanās un mākslīgā intelekta risinājumi.

"Izstrādātāji tos aizvien vairāk iekļauj dažādos datu analizēšanas un scenāriju prognozēšanas rīkos. Mākslīgais intelekts prot apkopot datus bez cilvēka tiešas iesaistes un, ņemot vērā mainīgus apstākļus, piedāvāt saprātīgus iespējamos rīcības variantus," teica Slaidiņš.

Kā liecina Firmas.lv informācija, Tilde pērn strādāja ar 6,001 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 12,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga 1,9 reizes un bija 739 810 eiro.

Tilde reģistrēta 1991. gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 30 000 eiro. Kompānija vienādās daļās pieder valdes priekšsēdētājam Andrejam Vasiļjevam un valdes loceklim Uldim Dzenim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses