Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Uzņēmēja Dienā 20. un 22. februārī

Uzņēmēja Dienā 20. un 22. februārī lasi:

Dodas komandējumos, bet taupa laiku un izdevumus

"Darījumu braucieni ir stabila vērtība. Profesionālā interese par to, kas notiek pasaulē, ir ļoti liela," norāda  Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas ALTA prezidente Inga Kavaca. Savukārt uzņēmuma Latvia Tours korporatīvo risinājumu speciālists Jānis Kolomenskis  uzsver: "Organizējot biznesa braucienus, novērojam, ka cilvēki, plānojot savu laiku, interesējas par lidsabiedrību reputāciju kontekstā ar lidojumu grafiku precīzu ievērošanu. Viss liecina par strikto grafiku darba komandējumu laikā". Tūrisma nozares eksperti prognozē, ka 2017. gadā pieprasījums pēc darījuma braucieniem varētu pieaugt.

Meklē spilgtus iespaidus tuvās un tālās zemēs

Aktuālās tendences tūrisma biznesā liecina, ka daudziem Latvijas iedzīvotajiem vairs nešķiet svarīgi aizbraukt pēc iespējas tālākā ceļojumā, toties pieaug pieprasījums pēc ceļojumiem ar īpašu pievienoto vērtību. Tūrisma biznesu ietekmē aizvien plašāka interneta un moderno tehnoloģiju izplatība, kas paver inovatīvas iespējas veikt rezervācijas virtuālajā vidē. Būtiska tendence ir arī tā, ka ceļotāji aizvien precīzāk apzinās, ko tieši vēlas, un grib gūt tieši savām interesēm atbilstošus iespaidus.

Agrā rezervēšana vai pēdējā brīža piedāvājums?

Ir cilvēki, kuri savus atpūtas ceļojumus cenšas saplānot ļoti laicīgi, citi turpretī dod priekšroku impulsīvai ceļojuma izvēlei tad, kad jau atvaļinājums klāt. Tūrisma portāla BalticTravelnews.com direktors Aivars Mackevičs zina teikt, ka agro rezervēšanu nešauboties veic tie ceļotāji, kuri stabili zina savas konkrētā gada vēlmes, bet ceļotāji, kas ir elastīgi sava brīvā laika pavadīšanā, gaida pēdējā brīža piedāvājumu.

Pa četriem tūristiem katram

Šā gada sākumā par Eiropas Savienības prezidējošo valsti kļuvusi Malta. Viens no galvenajiem Maltas ekonomikas sektoriem jau vairākus gadu desmitus ir tūrisms, kas nodrošina aptuveni trešdaļu no valsts iekšzemes kopprodukta. Ceļotājus vilina gan Maltas pludmales, gan lielais skaits kompakti izvietoto Vidusjūras kultūrvides pieminekļu. Būtisks Maltas viesmīlības nozares sektors ir arī reliģiskais tūrisms - krāšņās sakrālās arhitektūras un dažādu reliģisko svētku dēļ. Maltā attīstās konferenču tūrisms, kā arī medicīniskais tūrisms.

Svarīgi, lai ēnu ekonomika tiešām saruktu

"Mēs kā banka sniedzam valsts iestādēm - Kontroles dienestam, Valsts ieņēmumu dienestam un citām iestādēm - to informāciju, ko no bankas prasa. Taču būtiski ir, lai valsts sektors spētu saņemto informāciju efektīvi apstrādāt un izmantot, jo glabāt datus tikai glabāšanas pēc nav ekonomiski pamatoti. Svarīgi, lai tiešām samazinātos pelēkā ekonomika. Ja nav redzams, ka šis mērķis tiek sasniegts, tad atkal un atkal jāuzdod jautājums par valsts iestāžu savstarpējo sadarbību, un datu, kas tiek prasīti no privātā sektora kopumā, ne tikai no bankām, izmantošanas efektivitāti," uzskata SEB bankas vadītāja Ieva Tetere.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses