Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Uzņēmēja Dienā 27. jūnijā un 29. jūnijā

Uzņēmēja Dienā 27. jūnijā  un 29. jūnijā lasiet:

Atjaunojamās enerģijas ražotāju sagrāve Latvijai nav izdevīga


"Iznīcinot atjaunojamās enerģijas ražotājus, pie zemākas elektrības cenas neviens netiks. Ja, vēršoties pret citas jomas uzņēmumu, uzņēmējs neiegūst neko, šajā gadījumā – elektroenerģijas cena nemainās –, tad nav saprotams, ko gan uzņēmējs ar cita uzņēmuma iznīcināšanu panācis? Patiesībā panākts nav nekas," uzsver  Latvijas Atjaunojamās enerģijas federācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Irbe.


Negrib darīt Valsts ieņēmumu dienesta darbu

Būvniecības nozarē ģenerāluzņēmēji nevēlas uzņemties atbildību par to, vai viņu apakšuzņēmēji visus nodokļus samaksā laikā un pilnā apjomā, un skaidro - pat lieliem būvuzņēmumiem vispār nav tādu resursu un pilnvaru, lai kontrolētu citu uzņēmumu grāmatvedību un finanses.


Mazkvalificētu profesiju popularitātes noriets

Attīstoties tehnoloģijām, Latvijas darba tirgū sistemātiski un neatgriezeniski samazinās pieprasījums pēc mazkvalificētu darbu veicējiem, savukārt tehnisko jomu speciālistu vakances darba devēji var aizpildīt ar aizvien lielākām grūtībām. Saskaņā ar Ekonomikas ministrijas datiem mazkvalificētu cilvēku "pārpalikums" darba tirgū ir ap 82 000, savukārt speciālistu ar vidējo profesionālo izglītību "iztrūkums"  - ap 30 000.


Būs jāražo veselīga pārtika


Turpmākajos gados arvien biežāk tiks pieprasīta veselīga un kvalitatīva pārtika – cilvēki vairāk domās par to, ko ēd un kā produkti pagatavoti, turklāt svarīgi būs nodrošināt arī ātras maltītes, jo dzīves ritms kļūst aizvien straujāks, uzskata SIA Forevers vadītājs Andrejs Ždans.


Rīga nav visa valsts, ražotne var uzplaukt arī laukos

Uzņēmēja Diena
viesojas Piebalgas pusē, kur unikālā uzņēmumā savijas drosmīgas biznesa idejas un māksla, un pēta šī uzņēmuma veiksmes recepti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses