Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Uzņēmēja Dienā 29. februārī un 2. martā

To, ka patlaban banku  piedāvātās patēriņa kredītu likmes​ ​šķiet visai augstas​,​ atzinuši daudzi. Tomēr​,​ kā rāda ​banku izsniegto patēriņa  kredītu statistika, iedzīvotāji ir gatavi šādās likmes akceptēt. Pēdējā laikā vērojamais algu pieaugums un relatīvi zemais bezdarba līmenis daudzās Latvijas pilsētās un novados mūsu valsts iedzīvotājiem ļauj justies finansiāli drošāk nekā pirms dažiem gadiem, savukārt drošības izjūta veicina iepirkšanos "uz parāda".

​No Latgales pasaulē – vēsturiski unikālā Daugavpils skrošu rūpnīca piedzīvo krīzi, tomēr tās vadītājs Aigars Staks meklē jaunu​s​ ​eksporta ​tirgu​s​ un strādā pie ​inovatīva lodes tipa​.

Trīs dimensiju jeb 3D printeri strauji kļūst aizvien pieprasītāki daudzās jomās, piemēram, medicīnā un izglītībā. Turklāt tieši Latvijā, vienīgajā no visām Baltijas valstīm, attīstījušies vērā ņemami uzņēmumi, kas specializējas trīs dimensiju printeru ražošanā.

Produkta vizuālais tēls ļoti spēcīgi var ietekmēt to, kā šim produktam veiksies tirgū, tāpēc ikvienam ražotājam jāatceras – ja pircējam nepatiks iepakojuma izskats, pastāv risks, ka pat kvalitatīva prece paliks veikala plauktā.

Strīdi par konkurējošu produktu pārāk līdzīgu vizuālo noformējumu un nosaukumu Latvijas biznesa vidē uzvirmo laiku pa laikam. Turklāt publiskajā telpā nonāk informācija tikai par nelielu daļu šādu konfliktu. Tiek arī pieļauts, ka uzņēmēji saņemtos pārmetumus par produkta vizuālā izskata un nosaukuma atdarināšanu neuztver nopietni līdz brīdim, kamēr domstarpības nenonāk tiesā. 

Inovācijas iepakojumu materiālu jomā nosaka iepakojuma ražotāju rīcībā esošās tehnoloģiskās iespējas.

Lielākā kļūda, ko var pieļaut uzņēmējs - pārlieku pašpaļāvīgi uzskatīt, ka viņu klientiem un produkcijas pircējiem ir tieši tāda pati gaume un domāšanas veids kā uzņēmējam pašam. Savukārt gudrs uzņēmējs allaž cenšas domāt tā, kā domā viņa klienti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses