Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Uzņēmēja Dienā 3. aprīlī

Pirmdienas, 3. aprīļa Uzņēmēja Dienā lasiet par loģistikas tēmu

Mazajām ostām jāstrādā ciešā sasaistē ar reģionāliem uzņēmējiem

Salacgrīvas ostas pārvaldnieks Ivo Īstenais uzsver, - lai mazās ostas spētu veiksmīgi attīstīties, reģionā nepieciešami spēcīgi biznesa vides spēlētāji, kas nodrošina stabilu kravu apriti ostā. Šādam redzējumam piekrīt arī citu mazo ostu pārstāvji. Kopumā Latvijā ir septiņas mazās ostas - Skultes , Mērsraga, Salacgrīvas, Rojas, Engures, Pāvilostas un Lielupes.

Pasta sūtījumi arī no Ķīnas

Līdz ar strauju e-komercijas pieaugumu, tostarp arī aktīvāku Latvijas iedzīvotāju iepirkšanos ārvalstu interneta veikalos, pasta komersantu pakalpojumu portfelī arvien lielāku īpatsvaru ieņem tieši pasta paku – gan iekšzemes, gan ārvalstu – piegāde. 

Pasažieri un kravas ceļo kopā

Pasažieru aviokompānijas kravu sūtījumos pārsvarā pārvadā korespondenci, kā arī sīkpakas, piemēram, preces, kuras cilvēki nopirkuši ārvalstu internetveikalos, kā arī dzīvniekus. No starptautiskajā lidostā Rīga strādājošajām pasažieru aviokompānijām šādu pakalpojumu piedāvā nacionālā lidsabiedrība airBaltic, kas šajā jomā sadarbojas arī ar aviokompāniju SAS. Aviokompānijas airBaltic korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags stāsta, ka kravu pārvadājumi tiek veikti vienlaikus ar pasažieru pārvadājumiem, kravu ievietojot lidmašīnas īpašajā kravu pārvadājumu nodalījumā. Savukārt netiek veikti lidojumi, kuros tiktu pārvadāti tikai kravu sūtījumi bez pasažieriem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses