Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Uzņēmēja Dienā 7. un 9. novembrī

Uzņēmēja Dienā 7. un 9. novembra numuros lasi par biznesa vides kultūru un Latvijas perspektīvām kļūt par tranzītvalsti Ķīnas biznesam.

Svarīga biznesa vides kultūra

Ne tikai likumi, bet arī biznesa vides kultūra ietekmē to, vai tiek dibināti augsto tehnoloģiju uzņēmumi, uzsver start-up uzņēmēji. Viņi arī norāda - kamēr nav ieviests tā dēvētais Jaunuzņēmumu likums, tikmēr start-up veidotāji izmanto SIA režīmu, jo neviens cits nodokļu režīms nav piemērots inovatīviem un ambicioziem uzņēmumiem. 
 

No Ukrainas tirgus neatsakās

Latvijas uzņēmumiem, kas produkciju eksportē uz Ukrainu, tās tirgū neklājas viegli. Daudzi uzņēmēji atzīst, ka pēdējo divu gadu laikā eksporta apjomi sarukuši. Tomēr no Ukrainas tirgus uzņēmēji neatsakās, un IT nozares pārstāvji pat pratuši tur gūt ļoti labus rezultātus.
 

Nav radošākas jomas par grāmatvedību

Jau pierasts pie pašapkalpošanās kasēm lielveikalos, bet pašapkalpošanās princips drīz ienāks arī par konservatīvu nozari uzskatītajā grāmatvedībā, prognozē uzņēmuma Fitek valdes priekšsēdētājs Aldis Greitāns un atgādina, ka nav radošākas jomas par grāmatvedību.

 
Latvija - tranzītvalsts Ķīnas biznesam?


Latvija Ķīnas uzņēmēju skatījumā "ir nevis galapunkts, bet placdarms Ķīnas precēm ceļā Ziemeļvalstu un NVS tirgiem. Potenciālo Ķīnas investoru skatījumā Latvijas stiprā puse izdevīgais ģeogrāfiskais novietojums ar atbilstošu infrastruktūru – ostām, dzelzceļu un reģionā lielāko lidostu," norāda KPMG pārstāvis Edgars Voļskis
 

Ņem kredītus, bet piesardzību nezaudē
 
Latvijā, salīdzinot ar citām mūsu reģiona valstīm, hipotekārās kreditēšanas aktivitāte joprojām tiek vērtēta kā pieticīga. Lai gan hipotekārā kreditēšana palēnām atdzimst, tomēr jūtama arī ļoti spēcīga potenciālo kredītņēmēju piesardzība.
 

Transporta nozarē bez jaunumiem neiztikt

Inovācijas transporta jomā XXI gadsimta otrajā desmitgadē vērtējamas kā visai būtiskas ekonomikas izaugsmei. Kas jauns gaidāms tuvākajā laikā?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses