Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Aicina atjaunot dzelzceļa satiksmi posmā Mažeiķi-Reņģe

Valsts prezidenta Andra Bērziņa darba vizītē Lietuvas Republikā pēc tikšanās ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti abi prezidenti apliecināja, ka galvenais sarunu temats bija saistīts ar enerģētikas politikas un enerģijas piegāžu diversifikācijas jautājumiem Baltijas valstīs, ziņo Latvijas Radio.

Sarunās no Latvijas puses tika iniciēts arī jautājums par dzelzceļa satiksmes atjaunošanu posmā Mažeiķi-Reņģe, proti, Latvijas prezidents aicināja Lietuvas pusi pēc iespējas ātrāk atjaunot Lietuvas pusē demontēto dzelzceļa posmu starp Mažeiķiem un Reņģi.

Šis jautājums jau vairakkārt ir pārrunāts abu valstu augstāko amatpersonu vidū un par šo faktu sūdzības vairakkārt izteikuši arī Latvijas tranzītbiznesa pārstāvji, kam tiek liegta iespēja izmantot ekonomiski izdevīgāku pārvadājumu maršrutu.

Tika uzsvērts, ka Latvijas Dzelzceļš ir spiests rēķināties ar zaudējumiem, jo Latvijas pusē ir spiests uzturēt 70 kilometru sliežu posmu Glūda-Reņģe, kur faktiski nevar tikt vestas tranzītkravas, jo Lietuvas pusē posms ir demontēts. Līdz ar to kravas tiek vestas pa 120 kilometru garāku ceļu caur Šauļiem un Višķiem. Lietuvas prezidente apliecināja gatavību šo jautājumu risināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses