Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ārvalstu investoru padomi Latvijā turpmāk vadīs Panke

Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) izpilddirektora amatā šonedēļ stājas Mārtiņš Panke, līdzšinējais SEB bankas ārējās komunikācijas vadītājs, portālu Diena.lv informēja FICIL.

"Ar prieku paziņojam, ka FICIL komandai ir pievienojies izpilddirektors ar plašu pieredzi un prasmēm, kas ir nepieciešamas, lai organizācija varētu mērķtiecīgi virzīties uz savu mērķu sasniegšanu," komentēja padomes valdes priekšsēdētāja Jūlija Sundberga.

Kā viena no galvenajām darbības prioritātēm jaunajam FICIL vadītājam būs turpināt dialogu ar valdību par investoriem aktuāliem jautājumiem, piemēram, ekonomisko un finanšu noziegumu apkarošanu, augstākās izglītības kvalitātes uzlabošanu, kā arī darba spēka pieejamību. Šie jautājumi tiks pārrunāti ikgadējā valdības un investoru augsta līmeņa sanāksmes (High Council meeting) laikā, kas šogad notiks 30. un 31. maijā.

"Esmu gandarīts par iespēju pievienoties FICIL komandai. Tā ir organizācija, kas 20 gadu laikā ir kļuvusi par vienu no svarīgākajiem biznesa vides partneriem valdībai, kura viedoklī ieklausās un ņem to vērā. Tādēļ pievienošanās šai organizācijai ir liels izaicinājums. Izmantošu visu savu pieredzi valsts pārvaldes sektorā un uzņēmējdarbībā, lai sniegtu savu ieguldījumu FICIL mērķu sasniegšanā - caurredzamas, konkurētspējīgas un biznesam atvērtas ekonomiskās vides pilnveidošanā Latvijā," pauda Panke.

Jaunais FICIL izpilddirektors uzkrājis pieredzi, strādājot par Ministru prezidenta Valda Dombrovska (Vienotība) preses sekretāru no 2011. līdz 2014. gadam. Kopš 2014. gada Panke ir strādājis SEB bankas komunikācijas komandā, un no 2017. gada darbojies Zviedrijas Tirdzniecības palātas Latvijā valdes locekļa amatā.

Panke ir absolvējis Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti, iegūstot maģistra grādu, kā arī Vidzemes augstskolu ar bakalaura grādu politoloģijā.

Līdzšinējā FICIL izpilddirektore Marta Jaksona šī gada februārī uzsāka darbu Kontroles dienestā kā vadītājas vietniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses