Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

BAS negrasās diskutēt par airBaltic akcionāru līgumu, kamēr valsts nelems par pamatkapitāla palielināšanu

Bez skaidrības par valsts lēmumu Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS Air Baltic Corporation (airBaltic) pamatkapitāla palielināšanas jautājumā, diskusijai par izmaiņām akcionāru līgumā "nav nozīmes", sacīja lidsabiedrības privātā akcionāra SIA Baltijas aviācijas sistēmas (BAS) pārstāvis Juris Pētersons.Savukārt jautājumu par privāta akcionāra pārstāvju izvirzīšanu airBaltic padomei BAS patlaban atsakās publiski komentēt.

Vēl šīs nedēļas sākumā tika paziņots, ka airBaltic akcionāru sapulcē abi akcionāri - valsts un BAS - vienojās sākt sarunas par akcionāru līguma pārskatīšanu, pēc sapulces žurnālistus informēja Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Anrijs Matīss.

Viņš arī skaidroja, ka nav izskatīts jautājums par airBaltic pamatkapitāla palielināšanu, jo aviokompānijas valde nebija nodrošinājusi nepieciešamo informāciju. Tuvākajās dienās šī informācija tikšot piegādāta un abas puses sēdīšoties pie sarunu galda, lai vienotos par pamatkapitāla palielināšanu.

Matīss uzsvēra, ka svarīgi zināt, kādās pozīcijās lidsabiedrībai nepieciešami finanšu resursi, lai tā varētu strādāt.

airBaltic prezidents Bertolts Fliks iepriekš paziņoja, ka pamatkapitāla palielināšana nepieciešama turpmākai lidsabiedrības attīstībai, tostarp gaisa kuģu flotes modernizācijai, kas varētu izmaksāt aptuveni 100 miljonus latu.

Savukārt Matīss norādīja, ka summas, par kādām būtu jāpalielina pamatkapitāls, tiekot minētas dažādas, tāpēc arī pirmdien vienošanās neesot panākta. Runa esot gan par flotes atjaunošanu, gan citām nepieciešamajām investīcijām.

Matīss skaidroja, ka, ja valsts no savas puses līdzekļus neieguldīs proporcionāli akciju lielumam, tās pozīcijas lidsabiedrībā pasliktināsies. "Ja privātais investors ieguldīs līdzekļus, bet valsts nē, proporcija mainīsies," skaidroja SM pārstāvis. Jebkurā gadījumā tas esot Ministru kabineta jautājums, un šodien akcionāru sapulcē tas nav apspriests.

Valsts lidsabiedrības akcionāru līgumu vēloties redzēt tādu, kā to paredz Komerclikums, un kas attiecīgi palielinātu valsts lomu. Tas nozīmējot savstarpēji saskaņot jautājumus, tāpat valsts pārstāvjiem esot jābūt kompānijas vadībā. Matīss norādīja, ka viņam nav zināmi iemesli, kāpēc BAS nolēmis sākt sarunas par izmaiņām līgumā, lai gan iepriekš šādu iespēju noraidīja.

BAS šodien nebija izvirzījis jaunos padomes locekļus, un puses vienojās šo jautājumu skatīt kopā ar pamatkapitāla palielināšanu. No valsts puses izvirzīti līdzšinējie pārstāvji padomē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses