Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dombrovskis vizītē Daugavpilī tiekas ar uzņēmējiem

Ceturtdien Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) Daugavpilī iepazinās ar industriālajā zonā strādājošajiem uzņēmumiem, kā arī ar Daugavpils pašvaldības pārstāvjiem diskutēja par iespējām piesaistīt investīcijas turpmākai ražošanas un eksporta attīstībai, portālu Diena.lv informēja premjera pārstāvis Mārtiņš Panke.

"Būtiski attīstīt ražošanu bijušajās industriālajās teritorijās. Šobrīd to veiksmīgi dara tādi uzņēmumi kā BMI Industrial un East Metal, kuri izveidojuši veiksmīgus uzņēmumu bankrotēkjušo lielo uzņēmumu teritorijā. Daugavpilij kā otram lielākam rūpniecības centram Latvijā aiz Rīgas ir jānodrošina risinājums, lai novērstu šķēršļus industriālās ražošanas dinamiskai attīstībai, piesaistot Eiropas Savienības finansējumu industriālo teritoriju un ēku sakārtošanai," tikšanās laikā ar uzņēmumu pārstāvjiem uzsvēra V. Dombrovskis. Minētie uzņēmumi darbojas metālapstrādes jomā, un saražoto produkciju eksportē, nodrošina vairākus simtus darbavietas augsti kvalificētiem speciālistiem.

Premjers iepazinās ar VAS Latvijas Dzelzceļš ieceri Daugavpilī būvēt ritošā sastāva – ratiņu un vagonu ražotni. Uzņēmuma SIA RVU Baltija galvenais mērķis būs vagonbūves atjaunošana Latvijā un jaunu darba vietu radīšana Latgales reģionā. Kā informēja Latvijas Dzelzceļa valdes priekšsēdētājs Uģis Magone: "Pašreiz ir noslēgts zemes nomas līgums uz 7 gadiem par ražotnes izveidi Varšavas ielā 47, Daugavpilī, kā arī iesniegts pieteikums Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA) par līdzfinansējuma saņemšanu darba galdu un ražošanas iekārtu iegādei par kopējo summu 4 mlj. Ls. Ražošanu paredzēts uzsākt 2014. gadā, radot 100 jaunas darba vietas."

Tiekoties ar Daugavpils pašvaldības pārstāvjiem, kā viena no svarīgākajām tēmām bija priekšlikumi, lai risinātu industriālo parku problēmas un veidotu sadarbību šo teritoriju sakārtošanai. Šiem mērķiem, kā arī uzņēmumu konkurētspējas paaugstināšanai un ražošanas iekārtu iegādei pieejams ES struktūrfondu atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu izveidei un rekonstrukcijai. Tāpat tika pārrunātas arī citas pašvaldību aktualitātes, t.sk., Daugavpils cietokšņa attīstība un pašvaldības lidostas projekts.

Zināms, ka ar Ministru prezidenta rīkojumu tika izveidota darba grupa, kas izstrādāja Latgales attīstības plānu, lai risinātu ilglaicīgo negatīvo ekonomisko, sociālo un demogrāfisko tendenču kopumu Latgales reģionā, nodrošinot ekonomikas attīstību un investīciju piesaisti. Attīstības plāna projekts paredz ES fondu finansējuma palielināšanu gan uzņēmējdarbības, gan infrastruktūras programmās, plānojot atbalstu uzņēmējdarbības un industriālās infrastruktūras veicināšanai, reģionālo ceļu labošanā, mājokļu siltināšanā, siltuma apgādes sistēmu uzlabošanā, u.c.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses