Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Firmu nosaukumu izvēlē uzņēmēji izceļas ar asprātību

2011.gadā Latvijā turpinājās aktīva jaunu uzņēmumu reģistrēšana. Lai izceltos un pievērstu uzmanību savai produkcijai vai piedāvātajiem pakalpojumiem, uzņēmumu dibinātāji nereti izvēlējušies savus lolojumus nosaukt visai asprātīgi, liecina SIA Firmas.lv apkopotie dati.

Ar izdomu izcēlušies arī nevalstisko organizāciju - biedrību un fondu dibinātāji, kas tāpat kā uzņēmumu īpašnieki izvēlējušies smaidu vai pārdomas izraisošus nosaukumus.

Aplūkojot pērn dibināto uzņēmumu klāstu, Firmas.lv valdes priekšsēdētājs Juris Rozenbergs secina, ka 2011.gadā uzņēmumu un organizāciju dibinātāji nereti iedvesmu meklējuši dabā, tādējādi Latvijā tapuši uzņēmumi Astēm būt!, Jautrie putni, Meduspele, Lielais Kurmis, Piena veikali Četri Pupi, Saldie zaķi, Sila lācis, Skrejošā vāvere, Spoku Lapsa, Pašā kalna galiņā u.c.

Nevalstisko organizāciju klāstu savukārt papildinājušas biedrības D.A.DZ.IS papardēs, Jautrās pleznas, Straujie bērīši, Zivju gani u.c.

To, ka latvieši ir lieli kulināro gardumu cienītāji, apliecina uzņēmumi ar nosaukumiem Alus vēstniecība, Ananāss un Šampanietis, Buljons, Eat Latvia, Ēst!, Kotlete, manSSierS, Sula, Sviestmaize, Uzjauc pats, Viss Šokolādē.

Pasakas, stāsti, reliģiskie un literārie tēli visticamāk mudinājuši reģistrēt uzņēmumus Dvēseles ķēķis, Eņģeļpoga, Esi aktīvs vējdzirnavu pakājē!, Garzeķe, Kiki-Riki, KILI-KILI, Latvijas Sprīdītis, Mazie Milži, Reiz Runcis Renārs. NVO sektoram pērn pievienojušās biedrības Apokalipses Jātnieki, Brīnumpastaliņas, Daugavas Senielejas Raganas, Gara spēks, Garīdznieku māja, Garīgais zobens.

Bezdarbam noteikti spītē uzņēmumi ar nosaukumu Kadru kalve, Labi darbinieki un Labvēlīgie puikas. Kopš pērnā gada Latvijā strādā arī Laulību policija, Mammas rokas, Sievasmāte, Sperjānis, Super Tētis, Svaruvīrs un O’Mamma, bet NVO sektorā sevi pieteikusi Lielās Mātes Sapulce, Pilsonis ar ietekmi, Uzticīgās acis un Vecmāmiņas.lv.

Jaundibināto komersantu vidū pamanāmi arī tādi uzņēmumi kā Zeķes gaisā, Saldās pērles, Taburete, Murzilka, 5 grāmatveži, 5 labas ziņas, 21.ACS, 32.maijs, 13 mucas,107300 km/h. Par izdomu un drosmi noteikti jāuzteic arī uzņēmumi Ārpus rāmjiem, Kāp nost, Kopā Jautrāk, Kustini Savu, Ļoti laba doma, Nākam gaismā, Nesēdi mājās, Samburger, Veselīgiem nodomiem un daudzi citi.

"Patiešām prieks, ka šajā uzņēmējiem ne pārāk labvēlīgajā laikā cilvēki ir spējuši saglabāt humora izjūtu un savu biznesu uzsāk ar smaidu! Tas tikai kārtējo reizi pierāda, ka mūsu cilvēki ir radoši un grūtības pārvar ar smaidu," secina SIA Firmas.lv vadītājs Juris Rožkalns.

Novērtējot uzņēmumu dibinātāju izdomu, Firmas.lv pieņēma lēmumu piešķirt īpašu balvu asprātīgākajam uzņēmuma nosaukumam. Darbinieku un klientu aptaujā šo godu izpelnījās Piena veikali Četri Pupi. Favorītam tiks piešķirts gada abonents Firmas.lv datu bāzēm.

Kā liecina Uzņēmumu reģistra dati, kopumā 2011.gadā Latvijā dibināts 19942 jauns uzņēmums, kas ir par30% vairāk, nekā 2010.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses