Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Lai darba devēji aktīvāk iesaistītos darbinieku prēmēšanā ar iemaksām pensiju trešajā līmenī, būtiski ir paredzēt nodokļu atvieglojumus par darba devēju iemaksām, situāciju vērtē Latvijas Darba devēju konfederācijas izpilddirektore Līga Meņģelsone

Iespēja piesaistīt un nezaudēt darbiniekus

Aizvien saspringtākā situācija Latvijas nodarbinātības jomā darba devējiem liek meklēt aizvien jaunus līdzekļus gan esošo darbinieku noturēšanai, gan jaunu piesaistei. Aizvien lielākā skaitā uzņēmumu ar progresējošu finanšu rocību dažādi ārpus darbinieka algas piedāvāti bonusi jau šobrīd vairs nav kaut kas ārkārtējs, ko saņem tikai paši profesionālākie vai kompānijas vadībai pietuvinātākie darbinieki, bet gan kalpo par līdzekli stabila darbinieku skaita nodrošināšanai uzņēmumā.

Top komentāri

mg
m
Ja man jāizvēlas starp uzņēmumu, kas man šodien un tagad maksā normālu algu, un tādu, kas kaut ko nogulda kaut kādā mistiskā trešajā pensiju līmenī, es tomēr izvēlos to, kas šodien un tagad maksā man lielāku algu. Pat ja starpība ir niecīga, piemēram, 15 eiro. Gadā tie ir 180. Par to var nopirkt jaunus apavus katrai sezonai. Šodien un tagad. Nevis cerēt, ka tad, ja vispār nodzīvos līdz pensijai, tas trešais līmenis nebūs izvazāts, bankrotējis, izformēts, pasludināts par neesošu un dabūs kādu santīmu pie pensijas tad klāt. Tad varbūt man vairs nevajadzēs.
Tiešām var
T
maksājiet normālas algas un veiciniet normālas arodbiedrības. Valsts par palīdzēt ar neapliekamo minimuma celšanu uz JKP piedāvāto eur 500.
Mazliet stulbi > Tiešām var
M
Pirmkārt, JKP nepiedāvā 500 euro neapliekamo minimumu, bet tikai vienu tā robežu, savukārt otru atstājo nulles līmenī. Otrkārt, neapliekamais minimums, pretēji plaši tiražētajiem mītiem, nevis mazina nevienlīdzību, bet pat palielina to starp mājsaimniecībām ar bērniem (augstāks nabadzības risks) un bez bērniem. Treškārt, diferencēts neapliekamais minimums (DNM) dod priekšrocības lētā darbaspēka (zemo algu) un aplokšņu algu ekonomikai. Ceturtkārt, tas būtiski apgrūtina legālo nodokļu konkurētspēju pret aplokšņu algu maksātājiem. Piektkārt, tas nenormāli apgrūtina ekonomikas pāreju uz augstākas pievienotās vērtības un augstāka atalgojuma ekonomiku.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses