Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Jelgavā jauniešiem ievieš bezkontakta maksājumu kartes

21. augustā Jelgavas pilsētas skolniekiem sāks izsniegt Baltijas valstīs pirmās bezkontakta maksājumu kartes, kuras funkcionēs gan kā skolēnu apliecība, gan arī kā maksājumu karte, ar kuru būs iespēja norēķināties par braukšanu Jelgavas pilsētas autobusos un ar laiku arī citās vietās, piemēram skolu ēdnīcās. SEB banka bijusi vienīgā banka, kas izstrādāja SIA Jelgavas autobusu parks prasībām atbilstošu piedāvājumu.

Elektroniskā Jelgavas skolēna apliecība ir pirmā bezkontakta maksājumu karte Baltijā, ar kuru norēķini tiks veikti, karti pieliekot pie nolasīšanas iekārtas un, salīdzinot ar klasisko maksājumu karti, e-karti nav vajadzības ievietot POS terminālā un ievadīt PIN kodu. Ņemot vērā, ka šīs kartes lietotāji ir skolēni, kartes tiek aprīkotas ar tādu drošības aspektu kā dienas limits četru latu apmērā transportam un vēlāk arī citiem izdevumiem.

„Vairāk kā 7000 Jelgavas skolnieku ir iespēja pirmajiem sākt lietot jaunās maksājumu kartes. Sekojot līdzi jaunākajām tendencēm pasaules finanšu sektorā, esam gatavi nodrošināt bezkontakta maksājumu tehnoloģijas arī citu pilsētu skolniekiem, kā arī strādāt pie šīs tehnoloģijas nodrošināšanas arī plašākai sabiedrībai,” stāsta SEB bankas valdes locekle Ieva Tetere.

Jelgavas pilsētas skolēnu apliecību varēs saņemt visi skolēni, kas mācās Jelgavas skolās, vidusskolās un speciālās izglītības iestādēs. Uz apliecības ir atainoti visi tie dati, kas līdz šim redzami ierastajā skolēnu apliecībā.

Ar jauno e-karti varēs samaksāt par braucienu pilsētas sabiedriskajā transportā sākot ar 1. oktobri, lai nodrošinātu izglītojamo braucienu personificētu un precīzu uzskaiti, kā arī samazinātu braukšanai nepieciešamo dokumentu skaitu.

"Līdz šim skolēnam par skaidru naudu bija jāiegādājas mēnešbiļete un autobusā tā bija jāuzrāda kopā ar skolēnu apliecību. No jaunā mācību gada oktobra, skolēni transportā, brauciena apmaksai ar atlaidi varēs lietot jauno apliecību – e-karti. Tāpat kā līdz šim, autobusos tiks saglabāta iespēja biļeti iegādāties par skaidru naudu," skaidro Jelgavas Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses