Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jenzis: Restorāniem būtu jāpiemēro samazinātā PVN likme

Restorāniem būtu jāpiemēro samazinātā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme, intervijā atzina vairāku Rīgas restorānu līdzīpašnieks Jānis Jenzis.

Viņš norādīja, ka šāda prakse ir aptuveni pusē no Eiropas Savienības valstīm. "Tas būtu virziens, kā šo sfēru atbalstīt, jo viesmīlības nozares uzņēmumi rada daudz darba vietu," sacīja Jenzis.

Pēc viņa domām, attīstoties šai sfērai, mazinātos bezdarbs - būtu vairāk viesmīļu, pavāru, trauku mazgātāju, apkopēju un citu. "Tā būtu arī potenciāla iespēja samazināt cenas uz samazinātās PVN likmes rēķina," atzīmēja Jenzis.

Šī gada sākumā, lai kompensētu pieaugušās elektrības tarifu, izejvielu un citu resursu sadārdzināšanos, restorānā Ostas skati par aptuveni 5% paaugstinātas cenas, bet kardināla cenu paaugstināšana nav plānota, un tās palikšot esošajā līmenī uz peļņas rēķina.

Viņš atzina, ka restorānā Ostas skati neviens ēdiens nav dārgāks par desmit latiem, šo cenu līmeni restorānu vadība vēlas saglabāt visos restorānos. "Desmit eiro (septiņi lati) par kvalitatīvu ēdienu arī Eiropā ir normāla cena. Bieži vien arī bistro tipa ēstuvēs, kombinējot gaļu un piedevas, sanāk tas pats, bet tas nav restorānu ēdiens," skaidroja Jenzis.

Pēdējo pāris gadu laikā Rīgā atvērti vairāki jauni restorāni - demokrātiskais restorāns Ostas skati, vīna bārs Garage, Experience Cafe un restorāns Kitchen, kuru līdzīpašnieks ir Jenzis.

SIA Hospitality Consulting services, kas pārvalda vīna bāru Garage un restorānu Kitchen, Jenzim pieder 50% daļu. Tāpat viņam pieder 37% kapitāldaļu uzņēmumā SIA Food and Beverages, kas apsaimnieko restorānu Ostas skati, un 25% kapitāldaļu SIA Experence cafe, kas saimnieko restorānā Mārupē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses