Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kariņš: Baltijas valstīm tiek dota "zelta iespēja" īstenot SDG termināļa un Rail Baltic projektus

Trešdien Eiropas Komisija (EK) apstiprinājusi regulas priekšlikumu par vispārējiem noteikumiem Kopienas atbalstam vis-Eiropas transporta un enerģijas tīkliem, paredzot ievērojamu finansiālu atbalstu Eiropas infrastruktūras saslēgšanai kopīgos tīklos. Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš (Vienotība, ETP) norāda, ka plānotais finansējums paredzēts Eiropas mēroga projektiem, tāpēc šis finansējums Latvijai, Lietuvai un Igaunijai ļautu īstenot tādus nozīmīgus projektus kā sašķidrinātās dabasgāzes (SDG) termināļa  būvniecību un Rail Baltic projektu.

Kariņš uzsver - šis priekšlikums skaidri parāda, ka Eiropas Savienība (ES) ne tikai paredz izveidot kopīgu vis-Eiropas infrastruktūru, bet paredz tam arī 50 miljardu eiro. "Tas nozīmē, ka Latvijai  un Baltijas valstīm būs finansējums, par kuru varētu uzbūvēt SDG termināli, lai izbeigtu atkarību no Krievijas gāzes, kā arī finansējums, lai īstenotu Rail Baltic projektu, kas beidzot savienotu Baltijas valstis ar Eiropu," norāda Kariņš.

"Ja Baltijas valstis nevienosies, tad šis finansējums tiks izlietots dzelzceļa projektam vai terminālim citur Eiropā," norāda Kariņš.

EK likumdošanas priekšlikums paredz līdz 9,1 miljardu eiro līdzfinansējumu enerģētikas projektiem, 9,2 mljrd. informācijas un komunikāciju tehnoloģiju ieviešanai un vēl 21,7 miljardu transporta tīklu attīstībai. Komisijas priekšlikumi paredz: kritērijus, pamatojoties uz kuriem, atsevišķus projektus varēs klasificēt kā kopējo interešu projektus un kuriem būs iespējams piemērot paātrinātu būvniecības saskaņošanas procedūru; noteikumus saskaņā ar kuriem tiek sadalītas izmaksas pārrobežu projektos, kas jāņem vērā regulatoram, nosakot tarifus; kritērijus, kuri ir jāievēro projektam, lai tam būtu iespējams saņemt ES līdzfinansējumu.

Kariņš EP strādā Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā un Ekonomikas un monetāro lietu komitejā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses