Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Lattelecom bažījas par iespējamu atkārtotu MTG ļaunprātīgu dominējošā stāvokļa izmantošanu

Elektronisko sakaru sniedzējs Lattelecom ir bažīgs par Modern Times Group (MTG) paziņojumu, ka TV3 un LNT grupas apvienošanās neietekmēs televīzijas tirgu Latvijā.

Kompānijā Lattelecom aģentūrai BNS pauda viedokli, ka šāds paziņojums vērtējams kā aizbildinājums atbildīgajām institūcijām uzmanības novēršanai, jo MTG grupas uzņēmumi jau reiz ir sodīti par ļaunprātīgu dominējoša stāvokļa izmantošanu un pastāv ļoti augsts risks, ka tā šādu rīcību varētu atkārtot.

"Ja uzņēmums reiz šādi jau ir rīkojies un Konkurences padome par to šo uzņēmumu ir sodījusi, kas liek domāt, ka, vēl vairāk nostiprinoties šā komersanta dominējošajam stāvoklim, šāda prakse netiks atkārtota?" vaicāja Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Jau vēstīts, ka Konkurences padome šogad 12.janvārī saņēma TV3 īpašnieces MTG ziņojumu par apvienošanos, MTG iegūstot 100% LNT akciju no uzņēmuma "Neatkarīgie nacionālie mediji". Atļauja darījumam vēl nav dota.

Konkurences uzraugi 2009.gadā par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu MTG meitasuzņēmumiem Viasat un TV3 Latvia piemēroja kopumā 90 tūkstošu latu soda naudu. TV3 kanālu vairumtirdzniecības līmenī citiem maksas televīzijas operatoriem ir tiesīga izplatīt gan TV3 Latvia, gan Viasat, kas ir savstarpēji saistīti uzņēmumi un kopīgi īsteno stratēģiju attiecībā uz TV3 kanāla izplatīšanu. Abu kompāniju pārkāpums izpaudās kā kanāla TV3 sasaistīšana ar citiem Viasat piedāvātajiem kanāliem. Lai gan abas kompānijas Konkurences padomes lēmumu neatzina un pārsūdzēja tiesā, Augstākās tiesas Senāts pērn oktobrī atstāja spēkā spriedumu, kas paredzēja, ka Viasat un TV3 Latvia sods jāmaksā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses