Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LDz saņēmis 6 piedāvājumus dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācijas projektēšanai

Turpinot VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) infrastruktūras uzlabošanu, LDz izsludinātajā atklātajā konkursā par 22 staciju un pieturas punktu modernizācijas projektēšanu ir saņemti seši piedāvājumi. Īstenojot projektu, tiks veidota pasažieriem pieejama, ērta un droša dzelzceļa infrastruktūra.

Iepirkuma komisija uzsākusi darbu pie iesniegto piedāvājumu izvērtēšanas, lai noteiktu konkursa uzvarētāju, ar kuru tiks slēgts līgums par būvprojektu izstrādi. 

Projekta Dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācija mērķis ir paaugstināt dzelzceļa pasažieru pārvadājumu kvalitāti un efektivitāti, kompleksi modernizējot dzelzceļa publisko infrastruktūru, t.sk., izbūvējot paaugstinātās pasažieru platformas, ar pasažieru pārvadājumiem saistīto dzelzceļa infrastruktūru, t.sk. platformas nojumes ar soliņiem un atkritumu urnām, nojumes - paviljonus atsevišķās stacijās, LED apgaismojumu stacijas teritorijā un piekļuves infrastruktūras elementus – gājēju celiņus, velo celiņus. 

Modernizējamo staciju saraksts ir izvēlēts saskaņā ar Indikatīvo dzelzceļa infrastruktūras attīstības plānu 2018. – 2022. gadam, kas apstiprināts ar Ministru kabineta 2018. gada 6. novembra rīkojumu Nr. 588 un  ņemot vērā plānoto finansējumu. 

Līdz 2023.gada beigām plānots modernizēt dzelzceļa pasažieru stacijas dzelzceļa iecirknī Rīga - Jelgava (Atgāzene, BA Turība, Tīraine, Baloži, Jaunolaine, Dalbe, Cena, Ozolnieki), dzelzceļa iecirknī Torņkalns - Tukums II (Priedaine, Jaundubulti, Kūdra, Ķemeri, Milzkalne, Tukums I, Tukums II),  dzelzceļa iecirknī Zemitāni - Skulte (Zemitāni, Brasa, Vecāķi, Kalngale, Carnikava, Pabaži, Saulkrasti).

Projektēšana ir pirmais  solis projekta īstenošanā. Tam sekos būvdarbu veikšana, kā arī apziņošanas audio un vizuālās informācijas sistēmas ierīkošana un videonovērošanas sistēmas uzstādīšana uz pasažieru platformām un staciju ēkās.

Būvprojektos tiks ieplānotas vietas, kur būs iespējams pieslēgt biļešu iegādes/ validēšanas aparātus vai citas iekārtas, piemēram, kafijas tirdzniecības vai bankas automātu, atkarībā no vajadzībām un komersantu piedāvājuma, kā arī paredzētas elektro automobiļu uzlādes vietas. 

Būvprojektu izstrādē tiks ievēroti universālā dizaina principi, un tiks nodrošinātas arī pasažieru ar invaliditāti un pasažieru ar ierobežotām pārvietošanās spējām vajadzības.

Lai staciju modernizācijas projektā maksimāli ievērotu būtiskākās sabiedrības vajadzības, LDz ir uzsācis arī diskusijas ar ekspertiem no invalīdu un viņu draugu apvienības Apeirons, Latvijas Riteņbraucēju apvienības, kā arī pilsētplānošanas ekspertiem.

Lai turpinātu apzināt sabiedrības viedokļus un ierosinājumus par publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras modernizāciju, arī turpmāk ikviens interesents tiek aicināts rakstīt  uz īpaši šim nolūkam izveidotu e-pasta adresi [email protected].

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses